6 tips om je woonkamer groter te laten lijken

Hoe fijn is het als jouw woonkamer lekker ruim is? Helaas beschikt niet iedereen over een grote woonkamer. Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Er zijn namelijk een aantal handige trucs waardoor jouw ruimte optisch groter lijkt en ook groter voelt! We delen 6 tips om je woonkamer groter te laten lijken.

woonkamer groter laten lijken

Je woonkamer groter laten lijken

Ook als jij al wel een grote ruimte hebt, is het soms wel fijn als je hem nog ruimer kunt laten lijken. Als je dit niet wil, dan delen we hier enkele tips om een grote ruimte in te richten. Wil jij wel dat je kamer ruimtelijker voelt? Dan zijn dit handige tips die je kunt toepassen om je ruimte zo groot mogelijk te laten lijken.

Tip 1: houd het rustig. Ga dus niet alle hoeken opvullen met spullen. Het is juist veel fijner om de hoeken in de ruimte vrij te houden van spullen.

Tip 2: kies voor een bank op pootjes. Op die manier loopt de vloer optisch door en lijkt je ruimte groter. Het geeft meer lucht onder de bank.

Tip 3: zet je bank niet tegen de muur, maar juist iets er vanaf. Dat klinkt misschien gek, maar op deze manier creëer je optisch meer diepte. Dit effect kun je versterken door tussen de bank en de muur een sidetable of een plank te plaatsen. Daar kun je mooie spullen op zetten, of bijvoorbeeld een mooie lamp.

Tip 4: schilder een lambrisering op de muur. Op die manier creëer je meer diepte in een ruimte. Het voegt bovendien net iets anders toe dan de hele wand verven. In dit artikel lees je op welke manieren je jouw muur nog meer kunt verven.

Tip 5: ook kan het schilderen van kleurvakken helpen met het optisch vergroten van een ruimte. Geef bijvoorbeeld de wand bij de zithoek een andere kleur dan de eethoek. Geef de muur een lichte basis en schilder in beide ruimtes een vlak die niet tot bovenaan loopt. Het mooiste is om dit in een ton-sur-ton kleur te doen (een andere kleur uit hetzelfde kleurenpalet).

Tip 6: houd de ruimte licht. Donkere kleuren verkleinen een ruimte en dat is juist wat je niet wilt. Houd de kleuren op de muur, in je meubels en accessoires dus licht. Ook warme kleuren verkleinen een ruimte; zorg er daarom voor dat je geen geel en rood toepast op de muren. Koele kleuren laten een ruimte juist groter lijken.

Ook handig om te weten: lichtinval heeft ook effect op de kleuren in de ruimte. Lees in dit artikel meer over die effecten.

Alles leren over interieurstyling

In onze PRO Interieurstyling cursus leer je alle trucs om je woonkamer groter te laten lijken en krijg je nog veel meer kennis over interieurstyling. En hoe je vervolgens je eigen interieurstyling business opstart. Dus als jij er al jaren van droomt om meer te doen met interieur, is onze opleiding misschien iets voor jou. Wil jij graag alleen met je eigen interieur aan de slag? Dan is de 8-weekse online interieurstyling cursus iets voor jou. In 8 weken maak je jouw eigen interieurplan en kun je jouw droominterieur creëren. Dus ook die kleine woonkamer groter laten lijken.

Scroll naar top