Een muur op een andere manier verven

Een muur op een andere manier verven vinden de meeste mensen best spannend om te doen. Logisch. We zijn nu eenmaal gewend om een muur in zijn geheel te verven. Maar iets unieks doen met je muur kan juist een hoop toevoegen aan je interieur. Het kan zelfs de eyecatcher worden in de woonruimte. We delen graag wat inspiratie hoe jij jouw muur op een andere manier kunt verven.

Strepen op de muur verven

In de loop van tijd zag je een half gekleurde muur al veel voorbijkomen, of ook wel de lambrisering. Erg leuk, maar wist je dat er meer mogelijk is dan alleen een halve muur? Een streep bijvoorbeeld. En nee, je hoeft het niet bij één streep te laten. Het leuke aan strepen is, is dat je er zo veel van mag creëren als je zelf wil. Een lambrisering plus als het ware. Wat ook leuk is: je kunt ze verticaal, horizontaal of diagonaal maken. Zo kan er een leuk patroon gecreëerd worden op de muur. Het is maar net welke uitdaging jij aangaat om je muur op een andere manier te verven.

Kleine tip: probeer niet te veel kleuren te gebruiken. Anders heb je straks een muur waar je duizelig van wordt en dat wil je niet.

muur op een andere manier verven strepen

Cirkels op de muur verven

Een andere leuke vorm is een cirkel of een ovaal. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Verf meerdere cirkels op één muur of juist één grote en zet vervolgens je bed ervoor. Naast een volledig dichte cirkel of ovaal, kun je ook alleen een rand van de cirkel op de muur verven, of juist een halve cirkel.  Of teken een cirkel en trek hem door naar beneden, zo ga je van rond naar recht. Ook hier geldt weer: kies niet te veel kleuren, zodat het totaalplaatje rustig en in balans blijft.

muur op een andere manier verven cirkels

Muur op een andere manier verven: kozijnen

Heb je een raam in de woonruimte? Dan is het leuk om het kozijn en een stuk muur daar omheen te verven. Zo lijkt je kozijn optisch groter en wordt je aandacht getrokken naar buiten. Deze manier van je muur verven is vooral erg leuk in bijvoorbeeld kinderkamers of de hal. Waarom? Als je daar namelijk werkt met verschillende kleuren, valt het pas echt op! Kies natuurlijk wel kleuren die bij elkaar passen, maar die wel totaal anders zijn. Zo valt het mooi op.

muur op een andere manier verven kozijn

Een gekke vorm op de muur verven

Naast de wat meer ‘standaard’ vormen, zoals een cirkel en strepen, zijn er natuurlijk ook nog de ‘gekkere’ vormen. Je kunt hierbij aan van alles denken dat past binnen een bepaald thema. Zoals luchtballonnen, een skyline of een volledige autobaan. Wel met auto’s natuurlijk. Als je niet zo handig bent uit de losse pols, kun je dit soort vormen ook gemakkelijk creëren met een sjabloon. Wij vinden de gekkere vormen vooral leuk om toe te passen in kinderkamers.

muur op een andere manier verven sjablonen

Geometrische vormen op de muur verven

Strakke lijnen + gekke motieven = geometrisch. Vind jij het lastig om te kiezen tussen gekke vormen of juist een ‘strakke’ vorm? Dan zijn geometrische vormen een mooie en unieke middenweg. Er zijn talloze geometrische vormen, dus voor ieder wel iets. Ga bijvoorbeeld voor een strak golfpatroon. Of creëer iets unieks in de hoek van een kamer.

muur op een andere manier verven: geometrische vormen

 

muur op een andere manier verven: geometrische vormen

Jouw muur op een andere manier verven

Natuurlijk kunnen alle vormen en patronen in elke woonruimte toegepast worden. Dus kijk eens rond in huis. Misschien heb je wel ergens een lege, saaie wand in de hal of slaapkamer. In plaats van de muur één volledige kleur te geven, ga eens voor iets anders! Je muur op een andere manier verven is namelijk niet alleen leuk voor jezelf, maar ook een leuke verrassing voor als er visite over de vloer komt.  En je maakt de ruimte meteen een stuk unieker. Wil je de woonruimte nog meer op laten vallen? Betrek dan het plafond erbij. Trek het patroon bijvoorbeeld een stuk door of breng juist op het plafond een patroon aan. Zo weet je zeker dat jouw interieur opvalt.

Afbeeldingen via Flexa.

Scroll naar top