Een muur op een andere manier verven

Een muur op een andere manier verven vinden de meeste mensen best spannend om te doen. We zijn nou eenmaal gewend om een muur in zijn geheel te verven. Maar iets aparts doen met je muur kan juist een hoop toevoegen aan je interieur, het kan zelfs de eyecatcher worden in de woonruimte.

In de loop van tijd zag je een half gekleurde muur al veel voorbijkomen. Erg leuk natuurlijk, maar er zijn meerdere mogelijkheden dan alleen een halve muur.

Een streep bijvoorbeeld. En nee, je hoeft het niet bij 1 streep te laten. Het leuke aan strepen is, is dat je er zo veel van mag creëren als dat je zelf wilt. Wat er ook leuk aan is, is dat je ze verticaal, horizontaal of diagonaal kan maken. Zo kan er een leuk patroon gecreëerd worden op de muur. Kleine tip; probeer niet te veel kleuren te gebruiken. Anders heb je dadelijk een muur waar je duizelig van wordt en dat wilt niemand.

Een andere leuke vorm is een cirkel of een ovaal. Meerdere op één muur of juist één grote waar je dan weer het bed voor kan zetten. Naast een volledig dichte cirkel of ovaal kan er ook alleen een rand geverfd worden, of juist een halve cirkel.  Of teken een cirkel en trek hem door naar beneden, zo ga je van rond naar recht.

Heb je een raam in de woonruimte? Dan is het leuk om het kozijn en een stuk muur daar omheen te verven. Vooral erg leuk als er in een kinderkamer of een hal met verschillende kleuren wordt gewerkt. Kies hiervoor kleuren die bij elkaar passen maar wel totaal anders zijn, zo valt het mooi op.

Naast de wat meer ‘standaard’ vormen, zijn er natuurlijk ook nog de wat ‘gekkere’ vormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luchtballon, een skyline of een volledige autobaan, met auto’s natuurlijk. Om dit te kunnen creëren kan je natuurlijk gebruik maken van een sjabloon. De wat gekkere vormen zijn vooral erg leuk om toe te passen bij een kinderkamer.

Strakke lijnen + gekke motieven = geometrisch. Geometrische vormen is een mooie middenweg voor als er niet gekozen kan worden tussen strak of gek. Er zijn talloze geometrische vormen, dus voor ieder wel iets.

 

Natuurlijk kunnen alle vormen en patronen in elke woonruimte toegepast worden. Dus kijk eens rond in huis, misschien is er wel een lege saaie wand in de hal of slaapkamer. Doe er eens iets anders mee dan één volledige kleur geven. Ga eens voor anders! Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook een leuke verassing voor als er visite over de vloer komt. Wil je de woonruimte nog meer op laten vallen, betrek dan het plafond erbij. Trek het patroon bijvoorbeeld een stuk door of doe juist op het plafond een patroon aanbrengen. Zo weet je zeker dat jouw interieur opvalt.

Afbeeldingen via www.flexa.nl

Scroll naar top