3x interieurtrends voor voorjaar 2022

Het voorjaar is begonnen! Dat betekent dat we weer massaal aan de grote voorjaarsschoonmaak en een interieuropfrisser beginnen. Een nieuw kleurtje op de muur, nieuwe accessoires op de kast en fijne materialen op de bank. Maar wat is nu hot? Wat zijn de interieurtrends voor het voorjaar 2022? We delen er 3 met je!

De interieurtrends voor voorjaar 2022

Wil jij graag je interieur opfrissen volgens de laatste trends? Dit zijn ze!

interieurtrends voorjaar 2022 - eenvoud en warm

Interieurtrends voorjaar 2022: eenvoud en warm

In 2021 veranderde er steeds zoveel dat continu van ons gevraagd werd om flexibel te zijn. Daardoor verlangen we steeds meer naar rust en warmte in ons interieur. En die rust vinden we in eenvoud. Less is more. Je interieur hoeft niet meer vol te staan met allerlei accessoires en meubels, maar mag rust uitstralen. Daarbij verlangen we wel naar warmte. Die haal je door zachte stoffen en natuurlijke materialen, zoals een simpel vloerkleed en houten meubels.

interieurtrends voorjaar 2022 - terug naar de natuur

Interieurtrends voorjaar 2022: terug naar de natuur

Niet alleen zoeken we de natuur graag op in het voorjaar, we nemen het ook graag mee naar binnen. De natuur straalt namelijk ook rust uit. We zoeken het dus ook steeds meer in de kleuren op de wand en materialen in huis, zoals linnen. Dit verlangen naar de natuur wisten merken als Histor en Flexa ook al op te merken. Zij kozen beiden voor frisse kleuren van het jaar, geïnspireerd op de natuur en de rust en het gevoel van vrijheid dat het ons brengt. Ontdek de Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies en de Histor Kleur van 2022 Olive Sprig.

interieurtrends voorjaar 2022 - ronde vormen

Interieurtrends voorjaar 2022: ronde vormen

Rechte lijnen en hoeken zien we dit voorjaar, net als in 2021, ook steeds minder in interieurs. Ronde, organische vormen zien we namelijk steeds vaker terug in meubels en decor. Ook in de adviezen die we mogen geven in onze LYI inspiratiestudio. Wij snappen wel waarom, want de ronde vormen zorgen voor een hele zachte, warme sfeer in je interieur.

We zijn ontzettend benieuwd welke trend jou aanspreekt! Laat je het ons op Instagram weten?

interieurtrends voorjaar 2022 - het ontstaan van woontrends

Het ontstaan van interieurtrends

Maar hoe ontstaan deze interieurtrends? Voordat jij één van bovenstaande trends toe gaat passen in je interieur, is er veel gebeurd in de interieurbranche. Denk aan modeshows waar ontwerpers zich laten inspireren en beschrijvingen van trendexperts over wat ze zien in de samenleving. Doordat zij deze ontwikkelingen monitoren, kunnen ze voorspellingen doen. En vervolgens kun jij daarmee aan de slag in je interieur. In dit artikel vertellen we meer over het ontstaan van interieurtrends.

Ontdek je eigen woonstijl

Als jij aan de slag gaat met je interieur, vinden we het belangrijk dat je niet te veel kijkt naar de laatste trends. Ze zijn namelijk niet altijd duurzaam. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij je eigen woonstijl ontdekt en niet (alleen) afgaat op de laatste trends. Dat wil uiteraard niet zeggen dat elementen van de woontrends niet bij je passen of je specifieke kleuren en materialen in de vorm van woonaccessoires niet (tijdelijk) aan je interieur kunt toevoegen.

Wil jij jouw eigen interieurstijl ontdekken? In dit blog lees je hoe je ontdekt welke woonstijl het beste bij je past. Of volg één van onze interieurstyling cursussen om écht te ontdekken welke elementen het beste bij jouw smaak en stijl passen én hoe je dit vervolgens toepast in je eigen interieur.

Scroll naar top