Hoe ontstaan trends?

Hoe ontstaan trends? “Spiced Honey, was de trendkleur van 2019, Tranquil Dawn is de kleur van 2020 geworden!” “Urban Jungle is helemaal in!”

Interieur draait veel om de trends. Trends zowel in woonstijlen als in kleurgebruik. Bij Love Your Interior geven wij je de kans om cursussen te volgen zodat jij zelf meer leert over interieur en van jouw huis een thuis kan maken. Maar het kan lastig zijn om erachter te komen wat de trends van nu zijn en hoe je ze kunt combineren. Maar weet je eigenlijk hoe trends ontstaan?

Interieurtrends veranderen door de jaren heen. Ze komen en gaan. Vaak komen trends ook weer terug. Zo was industrieel de afgelopen jaren erg populair en nu zie je veel van Urban Jungle.

Industrieel

Het industriële interieur hebben we veel gezien het afgelopen jaar. De betonlook, leren banken, zwarte stalen deuren, bakstenen muren en robuuste meubels, het was bijna wel overal te zien.

Deze stijl is over komen waaien uit Amerika. Jaren geleden hadden ze net als wij nu te maken met een tekort aan woningbouw maar een overschot aan bedrijfskundige gebouwen zoals fabrieken en scholen. Men ging deze ruimtes toen gebruiken als woonruimte. De ruwe uitstraling (staalconstructies en bakstenen muren blijven zichtbaar) werd echter behouden waardoor de stijl industrieel wonen ontstond.

De hoge, stenen muren vormde de basis voor de industriële stijl. Behalve de basis werden ook de grote hanglampen uit de oude fabrieken behouden. Dit wordt gecombineerd met zwarte of grijze metalen kasten en een mooie grote houten eettafel. Denk hierbij aan de lockerkasten of metalen wandrekken, kasten die je zo uit de fabriek haalt.

Door dit allemaal samen te brengen krijg je een stoere en robuuste uitstraling.

 

Urban Jungle

Na de jaren dat kamerplanten eigenlijk een beetje uit de mode waren, zijn ze nu juist weer helemaal in. En daaromheen is een hele woonstijl ontstaan: Urban Jungle

Urban Jungle is ideaal voor kleinere woonruimtes met weinig buitenruimte. Je haalt de planten naar binnen en je bent al een heel eind!

De stijl is rond 2015 ontstaan en is alleen maar populairder geworden. Het draait vooral om de natuur met als basiskleur groen. Groen kan goed gecombineerd worden met veel andere kleuren en materialen. Zo werd door de jaren heen groen gecombineerd met goud, zilver, metaal en koper. Dit zag je vaak terug in de kleinere accessoires zoals kaarsen houders of kleine beeldjes. Ook werd er steeds meer gebruik gemaakt van ronde vormen om de rechte lijnen te doorbreken, hierdoor krijg je een wat speelser interieur.

Woontrends ontstaan als iets kleins en door het te combineren met nieuwe kleuren en materialen ontstaan er weer nieuwe trends. Iets wat begint door slechts een paar planten binnen te zetten, kan door de jaren heen een complete woonstijl worden.

Tijdens de cursussen leer je te ontdekken welke stijlen en trends bij jou zelf passen en hoe je dit en verschillende kleuren en materialen kan combineren naar je eigen persoonlijke stijl.

 

Hier zie je een leuke combinatie van de industriële en de Urban Jungle stijl.

 

 

Wil je niet teveel planten maar vind je de Urban Jungle stijl wel leuk? Kies dan voor een gaaf behang zoals dit behang van Eijffinger.
Scroll naar top