Hoe maak je je interieur gezellig?

Een vraag die we bij LYI vaak krijgen: “Hoe maak ik mijn interieur gezellig?” Vaak hebben ze de basis van hun interieur al bepaald en missen ze sfeer en persoonlijkheid. We delen 3 simpele tips die jou helpen om je interieur gezellig te maken.

je interieur gezellig maken

Je interieur gezellig maken: zo doe je dat

Met deze 3 simpele stappen lukt het jou ook!

1. Maak een moodboard

Wij zijn er dol op; moodboards maken. Ze kunnen je namelijk heel goed op weg helpen om te ontdekken wat jij mooi vindt. Als het goed is, heb je voor het inrichten van de basis van je interieur ook een moodboard gemaakt. Zo niet, doe dat dan alsnog. Neem hierin allerlei kleuren en materialen mee die jij mooi vindt en die bij elkaar passen. Zo creëer je een mooi geheel en weet je precies wat je kunt toepassen in je interieur.

2. Kies passende accessoires

Vervolgens kun je met je moodboard op stap. Misschien heb je wel ontdekt dat fluffy stoffen heel goed passen in jouw interieur. Die kun je vervolgens toepassen in bijvoorbeeld een poef, kussens op de bank of vloerkleed. Hetzelfde geldt voor de kleuren: met gekleurde accessoires kun je jouw interieur een leuke twist geven! Let wel op: less is more. Als je teveel accessoires plaatst en materialen en kleuren combineert, kan het druk ogen. Houd het daarom liever rustig (tenzij jouw stijl juist het tegenovergestelde is!).

3. Maak het persoonlijk

Wat ons betreft is jouw interieur pas écht gezellig als je het persoonlijk maakt. Dus door dingen van jou toe te voegen. Die jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door foto’s op te hangen of souvenirs van de reizen die je hebt gemaakt een plekje te geven. Zo maak je jouw interieur uniek én voeg je je eigen persoonlijke touch toe.

Ga je jouw interieur vernieuwen en wil je dit meteen daarin meenemen? In dit artikel lees je ook enkele tips om rekening mee te houden bij het inrichten van een nieuw interieur.

Een persoonlijk interieur creëren waar je van houdt

Om bovenstaande stappen uit te voeren, is het wel belangrijk om de basis van je interieur op orde te hebben. Of dat je in elk geval een bepaald beeld erbij hebt, zodat je de sfeer later meteen kunt toepassen. Is dat bij jou nog niet zo? Geen paniek! Wij helpen je graag ontdekken wat jouw persoonlijke woonstijl is en helpen je bij het realiseren van een interieur waar je van houdt! Dat doen we door onze interieurcursussen en door persoonlijk interieuradvies te geven in onze LYI inspiratiestudio. Waar kunnen we jou bij helpen?

Scroll naar top