Welke woonstijl past bij mij?

Als je gaat verbouwen of verhuizen wil je natuurlijk wel dat jouw interieur aan al je wensen voldoet. En volledig bij je smaak, gezinssituatie en leefstijl past. “Maar welke woonstijl past bij mij?” Een vraag die we bij Love Your Interior vaak krijgen. Er zijn namelijk zoveel verschillende interieurstijlen, dat kiezen best lastig is soms. Wij helpen je te ontdekken welke woonstijl bij je past.

welke woonstijl past bij mij

De verschillende woonstijlen

Voordat je kunt ontdekken welke woonstijl bij jou past, is het goed om te weten welke interieurstijlen bestaan. Het is uiteraard niet bedoeld om je in een hokje te duwen, maar kennis over de verschillende stijlen en wat jij mooi vindt vormen de leidraad bij de volgende stappen in de inrichting van je interieur. Het kiezen van een woonstijl geeft je namelijk meer gevoel bij de verschillende mogelijkheden. Dit zijn de 5 meest voorkomende woonstijlen:

  • Landelijke woonstijl: deze stijl is robuust, warm en ambachtelijk
  • Design woonstijl: deze stijl is modern, minimalistisch en duurzaam
  • Scandinavische woonstijl: deze stijl is licht, vriendelijk en tijdloos
  • Industriële woonstijl: deze stijl is ruimtelijk, strak en vintage
  • Klassieke woonstijl: deze stijl is luxe, comfortabel en exclusief

In dit artikel vertellen we meer over deze verschillende woonstijlen. Maar daarnaast heb je bijvoorbeeld ook de bohemian woonstijl en is de Japandi woonstijl momenteel ook heel populair.

Welke woonstijl past bij mij?

Er is maar één manier om erachter te komen wat jouw interieurstijl(en) is. Dat is door eerst heel veel te verzamelen. Foto’s van interieurs via Pinterest, inspiratie van Instagram en uit woonmagazines, kleur- en stofstalen, verschillende materialen. Vervolgens ga je al deze elementen uitwerken tot een collage, ook wel een moodboard genoemd. Het moodboard helpt je in kaart brengen wat je mooi vindt. Daardoor kun je gerichte keuzes maken voor de inrichting van jouw interieur op basis van de woonstijl(en) die bij jou past.

Woonstijlen combineren

Als je een beetje weet welke woonstijlen het meest voorkomen en je weet wat je mooi vindt, kun je gaan kiezen wat jouw interieurstijl is. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende woonstijlen met elkaar te combineren. Het combineren van de verschillende woonstijlen zorgt voor een unieke en verrassende sfeer en wordt dan ook regelmatig toegepast. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische en industriële woonstijl, de klassieke en design woonstijl en de landelijke en bohemian woonstijl. Wees dus niet bang om verschillende stijlen te combineren als je elementen van verschillende stijlen mooi vindt. Als het geheel maar bij elkaar past en geen rommeltje wordt.

Aan de slag met je eigen interieur

Wil jij leren hoe je jouw droominterieur creëert? Volg dan onze 8-weekse online interieurstyling cursus. Maak in 8 weken tijd jouw eigen interieurplan en leer alles over de indeling van de ruimte, het kiezen van de juiste kleuren voor de wanden en de styling. En ook de interieurstijlen komen erin terug! Zo kun jij een plek creëren waar je kunt ontspannen, waar je tijd doorbrengt met je familie en vrienden en waar je echt jezelf kunt zijn. Direct starten kan of meer informatie staat op deze pagina.

Scroll naar top