3 tips voor rust in de slaapkamer

De slaapkamer, dé plek in huis om weg te dromen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook daadwerkelijk rust creëert in de slaapkamer. In dit blog geven wij je een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat jij helemaal tot rust komt!

rust in de slaapkamer

Kleurgebruik voor de slaapkamer

Wanneer je graag meer rust in de slaapkamer wil, is het toepassen van het juiste kleurgebruik enorm belangrijk. Kleuren bepalen namelijk grotendeels de sfeer en de juiste kleurcombinaties zorgen niet alleen voor eenheid, maar ook voor een rustige uitstraling. Dit betekent niet dat je altijd voor wit of zachte (pastel)kleuren moet gaan. Integendeel, diepblauw of diepgroen kan net zo rustgevend zijn en geeft een hotel chique sfeer. Zorg er in ieder geval voor dat je kleuren pakt uit hetzelfde kleurenpallet en probeer de harde primaire kleuren (geel, groen, rood, blauw) te vermijden.

DIY kledingkast

Stijlvol je kleding opruimen

Tegenwoordig komt steeds vaker de walk-in-closet of kastenkamer voor, maar niet iedereen beschikt over voldoende ruimte om dit te realiseren. Daarom is het goed om ook na te denken over op welke manier jij je kleding wil gaan opbergen. Kies je voor een stijlvolle kastenwand of ben je creatief en combineer je kasten met een kledingrek? Voor voldoende rust kun je op het kledingrek enkel jouw favoriete items hangen, juist kiezen voor kleding in een kleur of zorgen dat de kleding helemaal op kleur hangt.

slaapkamerstyling inspiratie

slaapkamer styling

Accessoires om het af te maken

Accessoires zijn ook in de slaapkamer onmisbaar. Het gebruik van accessoires kan de sfeer in de kamer maken of breken. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar de juiste balans, om je interieur gezellig mee te maken. Heel veel accessoires zal namelijk eerder een rommelig en onrustig gevoel geven en dat wil je op de slaapkamer liever niet. Kies daarom voor een paar mooie items, in dit geval less is more. Op deze manier maak je het sfeervol, persoonlijk én zorg je voor een rustig geheel. 

TIP: haal een mooi dienblad voor je favoriete geurtjes. Parfum zit vaak in hele mooie flesjes, zonde om in de kast te laten staan! 

Wil jij een totaal interieurplan maken voor jouw slaapkamer en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Misschien is dan onze 8-weekse online interieurstyling cursus iets voor jou! Hier leer je in 8-modules de volledige basis om een goed interieurplan te maken. Niet zo van de #DIY maar wel toe aan een make-over? Dan staan de LYI stylisten voor je klaar om je volledig te ontzorgen met een passend interieuradvies! Maak online een afspraak en laat je inspireren in de LYI inspiratiestudio.

Scroll naar top