Interieurstijl: Hotel Chique

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel woonstijlen. Van de bekende Scandinavische en Landelijke woonstijl tot aan minder bekende, nieuwere woonstijlen. Een interieurstijl die je tegenwoordig vaker ziet, is de interieurstijl Hotel Chique. We vertellen graag meer over deze woonstijl.

interieurstijl hotel chique

Woonstijl Hotel Chique

De naam zegt het eigenlijk al: de Hotel chique stijl is een stijl die een luxegevoel geeft. Alsof je jezelf in een mooi hotel waant. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van luxe materialen, zoals velours, zijde en hoogpolig tapijt. Daarnaast vind je in een Hotel Chique interieur veel warme en volle kleuren op de muren. Vaak in ton-sur-ton met hier en daar een accentkleur. Zoek dus kleuren uit dezelfde kleurfamilie. De stijl wordt veelal gecombineerd met accenten van marmer en chroom. Daarnaast mogen sierlijsten eigenlijk niet ontbreken.

Qua meubelen kun je denken aan mooie notenhouten kasten en tafels, gecapitonneerde banken en stoelen of bijvoorbeeld een groot hoofdbord bij het bed. De verlichting mag ook een modern luxe uitstraling hebben, maar niet overdadig. Mooie strakke wandlampen in chroom of mooie glazen hanglampen zijn een goede keuze in een Hotel Chique interieur.

Hotel Chique interieurinspiratie

In de foto’s hieronder kun je goed de sfeer van de Hotel Chique interieurstijl zien. De foto’s zijn van onze partner Orac Decor. Wat vind jij van de interieurstijl Hotel Chique? Laat het ons weten via Instagram!

Artikel gaat verder onder de foto’s.

interieurstijl hotel chique

interieurstijl hotel chique

interieurstijl hotel chique

interieurstijl hotel chique

Welke interieurstijl past bij mij?

Ga je aan de slag met je eigen interieur? Of wil je graag starten als interieurprofessional? Dan is het handig om te weten welke woonstijlen er zijn, zodat je goed kunt bepalen welke woonstijl het beste bij jou past. In dit artikel lees je alles over de meest bekende interieurstijlen en in dit artikel ontdek je hoe je ‘jouw’ woonstijl kiest.

Scroll naar top