Tips voor een landelijk interieur met moderne twist

De landelijke woonstijl is op dit moment nog steeds één van de populairste woonstijlen in Nederland. We zien namelijk nog steeds regelmatig resultaten van cursisten in een landelijke sfeer, maar wél met een moderne twist. Veel mensen houden namelijk wel van een sfeervol, landelijk interieur. In dit artikel delen we tips voor een landelijk interieur met een moderne twist. Zo realiseer jij jouw (landelijke) woondromen!

tips voor landelijk interieur - landelijke keuken - leefkeuken - landelijk interieur inrichten

Kenmerken van een landelijk interieur

Een landelijke woonstijl weerspiegelt het romantische plaatje van dat leuke oude boerderijtje op het platteland. Daarom staan het buitenleven, nostalgie, comfort en handwerk centraal. In een landelijk ingericht interieur vind je veel karakteristieke kenmerken, zoals pure bouwmaterialen, natuurlijke materialen en balkenplafonds. De doorleefde objecten met een ziel blijven centraal zijn, ook nu landelijk modern steeds vaker naar voren komt. Onmisbaar in een landelijk interieur? Een kachel en een grote (open) leefkeuken!

Landelijk interieur inrichten

Zo richt jij een landelijk interieur met een moderne twist in!

Kies voor aardse kleuren

In een landelijk interieur kun je het beste kiezen voor natuurlijke, aardse tinten. We zien veel subtiele kleuren, maar ook veel offwhite, vergrijsde kleuren en taupe. De kleuren kenmerken zich allemaal dat ze geïnspireerd zijn op de natuur en het doorleefde.

Gebruik natuurlijke materialen

Naast de aardse kleuren, vind je in een landelijk interieur ook veel natuurlijke materialen. Denk aan het gebruik van (vergrijsd) hout voor bijvoorbeeld de keuken, het kenmerkende oude balkenplafond en houten meubels zoals de eettafel. Maar denk ook aan materialen als linnen, katoen en grove weefsels.

tips voor landelijk interieur - landelijk interieur inrichten - landelijk met moderne twist

Zet grove, robuuste meubels neer

In een landelijk interieur zet je grote, robuuste meubels neer. Een gladde, strakke afwerking hoort hier absoluut niet thuis. Zet bijvoorbeeld een grote plofbank neer met kussens om op te hangen, kies voor grote (houten) kasten en een lange houten eettafel. Om de eettafel mag je dan zachte, comfortabele stoelen of houten banken met kussens neerzetten. Heb jij een grote, landelijke ruimte in te richten? Met deze tips richt je een grote ruimte goed in.

Combineer met stoere elementen

Een landelijk modern interieur bestaat niet enkel uit de traditionele landelijke elementen. In een modern landelijk interieur vind je ook veel stoere elementen terug, zoals staal en smeedijzer. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige glazen wand met stalen details, een stoere locker, zwarte kozijnen en jaloezieën of metalen accessoires. Zo krijg je ook direct een industriële twist in je landelijke interieur.

Maak het af met accessoires

Je landelijke interieur met een moderne twist maak je af met fijne accessoires. Denk aan houten krukjes of een boomstammetje als bijzettafel. En zachte stoffen, zoals wol en vachten voor een fijn plaid op de bank. Ook leuk: doe een rondje kringloop en ontdek meubels en accessoires met een landelijk, ‘oud’ karakter.

tips voor landelijk interieur - landelijk interieur inrichten

Binnenkijken in een modern landelijk interieur

Nieuwsgierig hoe een modern landelijk interieur eruit ziet? Onze cursisten zijn er namelijk net zo dol op! En dus mochten we binnenkijken bij enkele oud-cursisten met een prachtig, modern landelijk interieur. Je ontdekt ze hieronder:

Aan de slag met jouw landelijke interieur

Wil jij graag jouw interieur landelijk inrichten mét een moderne twist? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is onze 8-weekse online interieurstyling cursus óf interieurcursus op locatie misschien wel iets voor jou! Dan duiken we namelijk helemaal in het creëren van jouw droominterieur, of dat nu landelijk is of niet. Je ontdekt wat je mooi vindt, maakt een passend moodboard en leer hoe je dit vertaalt in een goed interieurplan. Het resultaat? Jij weet precies hoe je jouw droominterieur kunt realiseren! Meer weten? Ontdek hier alles over onze cursussen. Liever advies van een ervaren interieurstylist? Dat kan ook! Maak dan een afspraak met één van onze LYI stylisten.

Scroll naar top