Raamdecoratie inspiratie: plisségordijnen

Er is zoveel mogelijk als het gaat om raamdecoratie. Daarom helpen we jou graag een handje door heel veel raamdecoratie inspiratie te delen. Zo deelden we al over gordijnen en horizontale jaloezieën. Vandaag delen we alles rondom plisségordijnen als raamdecoratie.

plisségordijnen raamdecoratie - raamdecoratie inspiratie woonkamer

De voordelen van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn top. Ze kunnen subtiel lichtdoorlatend zijn. Dat maakt ze bijvoorbeeld ideaal voor de eerste zonnige lentedagen. Bovendien zijn ze zonwerend, waardoor het in de zomer binnen lekker koel blijft. In de winter blijft het daardoor juist lekker warm, omdat de kou buiten blijft!

Ook zijn er veel verschillende dingen mogelijk bij plisségordijnen, waardoor ze in elke ruimte toegepast kunnen worden. Bijvoorbeeld ook in de slaapkamer, want je kunt ook kiezen voor de verduisterende variant.

plisségordijnen raamdecoratie - raamdecoratie inspiratie - voordelen plisségordijnen

Waarom kiezen voor plisségordijnen?

Plisségordijnen is een elegante raamdecoratie die weinig ruimte inneemt. Ze zijn bovendien uitstekend te combineren met gordijnen. Plisségordijnen zijn eenvoudig te bedienen, waardoor je zelf de controle kunt houden over de gewenste lichtinval en privacy. Dat maakt plisségordijnen heel flexibel. Daarnaast past een plisségordijn bij vrijwel elke woonstijl, omdat je ze qua materiaal, kleur en breedte helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen.

Plisségordijnen raamdecoratie: de mogelijkheden

Plisségordijnen heb je in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Daardoor is er altijd wel een gordijn dat past bij jouw interieur. Bij het kiezen van plisségordijnen kun je rekening houden met top-down en top-down/bottom-up plisségordijnen en enkele en dupli plisségordijnen.

plisségordijnen raamdecoratie - raamdecoratie inspiratie - plisségordijnen mogelijkheden

Top-down en top-down/bottom-up plisségordijnen

Top-down plisségordijnen werken net als een rolgordijn. Je rolt ze, om dicht te maken, van boven naar beneden. Daarentegen kun je top-down/bottom-up plisségordijnen zowel van boven naar onder, als van onder naar boven trekken. Daardoor kun je helemaal zelf bepalen hoeveel licht er naar binnen komt en hoeveel privacy jij graag wilt.

Enkele en dupli (honeycomb) plisségordijnen

Dan heb je ook de mogelijkheid tot enkele en dupli plisségordijnen. Enkele plisségordijnen bestaan uit één laag stof, terwijl dupli (ook wel honeycomb) plisségordijnen bestaan uit twee stoflagen. Enkele plisségordijnen zijn daardoor bijvoorbeeld ideaal in de woonkamer, omdat ze door de semi-transparante stoffen nog genoeg licht naar binnen laten. Dupli plisségordijnen zijn daarentegen weer ideaal om te verduisteren en te isoleren.

plisségordijnen raamdecoratie - raamdecoratie inspiratie slaapkamer

Hoe kies je raamdecoratie voor jouw interieur?

Het kiezen van passende raamdecoratie hangt af van jouw wensen voor de hoeveelheid licht dat de ruimte in mag komen en wat je mooi vindt. In onze interieurcursussen leren we jou alles over het maken van een interieurplan, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van jouw woonstijl. Dat kan je ontzettend helpen om de juiste raamdecoratie te kiezen, bijvoorbeeld plisségordijnen. Je kunt het kiezen van raamdecoratie ook aan ons overlaten. Onze LYI stylisten staan met liefde voor je klaar om te helpen bij jouw keuze. Ontdek hier alles over onze interieurcursussen of plan gerust een afspraak in voor interieuradvies op maat.

Foto’s via Luxaflex.nl

Ontdek ook onze eerdere blogs met raamdecoratie inspiratie:

Scroll naar top