Raamdecoratie inspiratie: horizontale jaloezieën

Laatst plaatsten we een artikel over gordijnen. Vandaag gaan we het weer hebben over raamdecoratie. Deze keer over horizontale jaloezieën. Horizontale jaloezieën zijn, naast gordijnen, ook één van de meest gekozen opties qua decoratieve raamdecoratie. Er is heel veel mogelijk. We delen graag onze raamdecoratie inspiratie voor horizontale jaloezieën.

Raamdecoratie inspiratie: voordelen van jaloezieën

Als het aankomt op horizontale jaloezieën, dan is er veel mogelijk qua kleuren, materialen en afmetingen. Eén van de voordelen van horizontale jaloezieën is dat je heel fijn met het licht kunt spelen en het daarnaast ook veel privacy biedt. Ook kun je kiezen voor verschillende bedieningsmogelijkheden.

Ze zijn ook goed toepasbaar in natte ruimtes. Je kunt ze bijvoorbeeld ook in de badkamer toepassen; een ruimte met een hogere luchtvochtigheid. Er zijn namelijk verschillende materialen die ook geschikt zijn in vochtige ruimtes. Dat maakt ze dus breed toepasbaar voor diverse ruimtes in huis!

Waarom kiezen voor horizontale jaloezieën?

Op de eerste plaats is het kiezen voor horizontale jaloezieën natuurlijk heel persoonlijk. Maar wat ons betreft is het grote voordeel wel de flexibiliteit die je hebt. Je kunt spelen met het licht, maar behoudt daarnaast toch veel privacy. En eigenlijk is er altijd wel een materiaal, kleur en breedte die bij jouw interieurstijl past.

Daarnaast kun je horizontale jaloezieën ook extra body geven door met een ladderband te werken. Hiermee creëer je een beetje de look van shutters, maar dan wat aantrekkelijker geprijsd.

Horizontale jaloezieën: de mogelijkheden

De bekendste zijn wel de aluminium jaloezieën. Deze werden al in 1951 geïntroduceerd en zijn daarom ook niet meer weg te denken. Inmiddels hebben deze vele opties gekregen. De aluminium jaloezieën zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Hoe breder hoe stoerder, hoe smaller hoe verfijnder de look. Daarnaast zijn ze ook in een heel groot scala aan kleuren verkrijgbaar, zodat je altijd wel een passende kleur kunt vinden.

Momenteel zijn de houten jaloezieën enorm populair. Deze zijn in de breedte 50 en 70 mm verkrijgbaar in een effen kleur, maar ook verschillende hout tinten. Op deze manier is er altijd wel een passende keuze bij de stijl van jouw interieur. Houten jaloezieën zijn populair, omdat ze een natuurlijke look aan je interieur kunnen geven.

Sinds een aantal jaren zijn er ook bamboe jaloezieën op de markt. Voordeel van dit materiaal is dat het lichter is qua gewicht, waardoor je deze op een grote raampartij gemakkelijker een grotere lengte kunt overbruggen. Ook zijn ze wat minder dik, waardoor ze een iets verfijndere uitstraling hebben. De bamboe jaloezieën zijn ook in verschillende natuurlijke kleuren verkrijgbaar.

Horizontale jaloezieën - aluminium jaloezieën - raamdecoratie inspiratie

Hier zie je aluminium jaloezieën in een mooie vanille kleur. Deze zijn als kleuraccent toegepast. Zo zie je dat je heel mooi met een kleur kunt werken die past bij de stijl van het interieur.

Horizontale jaloezieën - raamdecoratie inspiratie - brede aluminium jaloezieën

Hier zie je stoere brede aluminium jaloezieën. Deze hebben een breedte van 70mm. 

Horizontale jaloezieën - aluminium jaloezieën met ladderband woonkamer - raamdecoratie inspiratie

Hier zie je aluminium jaloezieën met een ladderband in bijpassende kleur.

Horizontale jaloezieën - houten jaloezieën - raamdecoratie inspiratie in de slaapkamer

Hier zie je houten jaloezieën toegepast in een slaapkamer met een contrasterende ladderband voor een stoere look.

Afbeeldingen via Luxaflex.

Hoe kies je passende raamdecoratie?

Het kiezen van passende raamdecoratie hangt af van jouw interieurstijl, wensen voor lichtinval en smaak. Wil jij ontdekken welke stijl het beste past bij jouw interieur en daarna op zoek naar bijvoorbeeld horizontale jaloezieën? In onze interieurcursussen leer jij alles over het maken van een interieurplan, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van jouw woonstijl. Daardoor kun jij zelf jouw droominterieur, inclusief passende raamdecoratie realiseren! Ontdek hier alles over onze interieurcursussen of neem gerust contact met ons op voor vragen.

Scroll naar top