Interview met LYI Founder Mignon van de Bunt

We laten altijd graag de interieurs van onze oud-cursisten zien en verdiepen ons tijdens onze cursussen en opleidingen graag in jou als persoon. Maar we kunnen ons voorstellen dat het soms lastig inschatten is met wie je precies te maken hebt. Daarom is het vandaag weer eens tijd voor een interview met LYI Founder Mignon van de Bunt!

Vertel even kort iets over jezelf

“Mijn naam is dus Mignon van de Bunt, ik woon samen met mijn man Erik en onze drie kids Joshua (18), Jonah (11) en Maylin (7) en onze twee husky’s sinds drie jaar in Den haag. We wonen in een jaren 30-woning in één van de mooiste wijken van Den Haag. Op 200 meter van het Westduinpark en dus ook op enkele minuten loopafstand van het strand! Van origine kom ik trouwens uit de Achterhoek.”

interview met mignon - husky's

Wat doe je precies?

“Qua werk bedoel je? Ik ben inmiddels alweer zo’n 16 jaar actief als stylist & interieurontwerper. Ik ben 16 jaar geleden vanuit ziekte gestart met een webshop en combineerde dit met het geven van interieuradviezen aan particulieren.

Op een gegeven moment openden we ook een conceptstore en studio, maar daar was de Achterhoek toen nog niet echt klaar voor. We stopten met de conceptstore en verkochten de webshop. Ik ben mij toen volledig gaan richten op interieurontwerp en het kinderlabel ‘Bedhuisje’ dat we toen opgezet hadden.

6 jaar geleden kwam daar Love Your Interior bij. Vanuit de enorme vraag naar workshops en cursussen over interieurstyling heb ik toen met mijn team de cursus ‘Realiseer je woondroom, maak je eigen interieurplan’ ontwikkeld.

Inmiddels is het alweer 4 jaar geleden dat we Bedhuisje verkochten en dat de plannen er kwamen om vanuit de Achterhoek naar Den Haag te verhuizen. Die periode heb ik ook een soort sabbatical ingelast om te kijken hoe en waarmee ik nu exact verder wilde en om bij te komen van een intens drukke periode.”

interview met mignon

Maar je bent dus vanuit ziekte gestart?

“Ja, dat klopt. Voordat ik aan de slag ging als interieurstylist, werkte ik als professional in de paardensport. Compleet iets anders dus. Hoewel interieur wel als een rode draad door mijn leven ging en ik ook wel wat ontwerpklussen had gedaan, was het in eerste instantie totaal niet mijn ambitie om er mijn werk van te maken.

De paardensport was echter fysiek te zwaar geworden voor mij en zo besloot ik dus met mijn andere passie aan de slag te gaan; interieur.”

Hoe gaat het nu met je?

“Ja met ups en downs. Ik heb een auto-immuunziekte die soms de nodige aanpassingen en uitdagingen geeft. En het blijft een zoektocht daarin soms een goede balans te vinden.

Wat het mij geleerd heeft, is dat tijd je meest kostbare bezit is. En dat je in de tijd die je hebt je vooral moet doen waar je gelukkig van wordt!

Mensen die mij niet heel goed door en door kennen, weten vaak niet dat ik ziek ben en vinden juist dat ik altijd energiek en een bezige bij ben. Dat snap ik wel. Echter, ik ken het contrast met hoe het ooit was. En dan zit ik zelf op ongeveer 70-80% ter vergelijking met de 100% energie die ik had toen ik nog niet ziek was ;-)”

Maar je doet nu ook nog best veel?

“Ja dat klopt, mijn hoofd zit altijd vol ideeën. En hoewel ik niet altijd wat met de ideeën doe, hebben we de afgelopen twee jaar toch flink wat ideeën wel uitgewerkt.”

Kun je daar meer over vertellen?

“Jazeker. Na mijn sabbatical en de verhuizing naar Den Haag heb ik mijn interieurontwerp studio weer als vanouds opgepakt en daarin maakten we het afgelopen jaar een hele grote groei door. Op dit moment hebben we gemiddeld 16 projecten tegelijk lopen waar we met ons team aan werken.

Twee jaar geleden hebben we met Love Your Interior een PRO opleiding ontwikkeld, waarbij we de deelnemers meenemen in het vak interieurstyling en ze helpen met het opzetten van hun eigen bedrijf. Deze opleiding wordt zo goed ontvangen en is ook zo ontzettend leuk om te geven. Het is voor mij echt een cadeautje de cursisten aan de hand te mogen nemen en ze te mogen helpen met het realiseren van hun dromen en doelen!”

Ook hebben we in navolging van de PRO, het Next Level traject ontwikkeld voor de interieurprofessional die al even bezig is, maar echt Next Level wil gaan met zijn of haar bedrijf.

binnenkijken interieur pamela woonkamer detailsLattenwand door Van de Bunt Interieur bij Pamela

“Mede door Corona heb ik samen met Erik het bedrijf Van de Bunt Interieur opgericht. Met Van de Bunt interieur verzorgen we decoratieve wandbekleding, zoals lattenwanden en sierlijsten. Het is soort van spontaan ontstaan, omdat Erik door de lockdown thuis kwam te zitten. Normaal werkte hij voornamelijk in het buitenland in de internationale winkelinrichting.

En momenteel zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de opening van onze LYI inspiratiestudio en Showroom voor Van de Bunt Interieur! En achter de schermen zijn we nog iets heel tofs aan het uitwerken, waarover ik heel binnenkort meer kan vertellen. Ik zit dus eigenlijk alsnog nooit stil.”

Dat klinkt wel als heel erg veel, hoe doe je dat allemaal?

“Ja, als ik het zo allemaal opnoem, klinkt dat zeker veel. Ik doe het natuurlijk niet alleen. Ik moet wel toegeven dat nu de opening van de inspiratiestudio en showroom voor de deur staan, het ook wel echt heel veel is. Maar dat is natuurlijk maar een tijdelijke piek.

Voor de rest ben ik super gestructureerd. Ik plan alles ruim van tevoren en plan ook extra ruimte in, zodat ik wel flexibel ben op gezette tijden. En ik plan ook heel bewust rusttijd in, want dat heb ik echt nodig.

We zijn ons team ook steeds verder aan het uitbreiden dus het is ook echt niet zo dat alles wat je van onze bedrijven voorbij ziet komen dat ik dat allemaal alleen doe ;-)”

interview met mignon - begeleiding interieurstylisten in opleiding

Je vertelde dat je het heel leuk vindt een bijdrage te kunnen leveren aan de doelen en dromen van de leerlingen die de PRO opleiding doen. Heb je zelf nog dromen en doelen?

“Hoewel ik er dit jaar al meerdere heb af kunnen vinken, heb ik die zeker! Op privé vlak willen we heel graag over een paar jaar een huis in het buitenland hebben. Een plek waar we heerlijk tot rust kunnen komen en met onze kinderen, familie en vrienden samen kunnen zijn.

Op zakelijk vlak zou ik graag een extern (hoofd)kantoor willen voor onze bedrijven, een plek waar we ook een studio/showroom voor Mignon van de Bunt Interiordesign kunnen vestigen. In een mooi oud pand waar we met het gehele team kunnen samenwerken en nog meer mooie dingen kunnen gaan ontwikkelen.

Daarnaast heb ik al heel lang hele toffe ideeën op de plank liggen voor een eigen collectie. Het lijkt me echt heel tof dat eindelijk echt uit te kunnen gaan werken en te kunnen lanceren.”

Klinkt als mooie doelen! Heb je een boodschap voor mensen die ook overwegen iets voor zichzelf op te starten?

“JA! Ga doen! Ga echt vooral dat doen waar je gelukkig van wordt, waar je vuurtje van gaat branden. Bij veel mensen blijft het vooral bij dromen, maar ga voor jezelf een route uitstippelen hoe je jouw dromen kunt gaan waarmaken. Denk in mogelijkheden en niet in beperkingen. Laat je niet door de eerste tegenslag uit het veld slaan. Want tegenslagen, onzekerheden en weerstand ga je allemaal ervaren. Vertrouw erop dat die je helpen bij jouw groei naar datgene waar jij wilt zijn!”

Heb jij nog een vraag aan Mignon? Laat het ons zeker weten! Dan beantwoordt ze deze graag via Instagram, @loveyourinterior_

Scroll naar top