Iedereen zou een vloerlamp moeten hebben!

Wat ons betreft zou iedereen een vloerlamp in huis moeten hebben. En dan bedoelen we niet een staande vloerlamp, zoals de meeste mensen hem kennen. Dus eentje die hoog boven de grond staat. Wij hebben het over vloerlampen die laag bij de grond staan. Dus letterlijk op de vloer. Waarom? Dat vertellen we graag! En we geven meteen vloerlamp inspiratie.

Vloerlamp inspiratie

Waarom jij ook een vloerlamp in je interieur moet toevoegen? Omdat het enorm veel sfeer geeft. Veel mensen hebben te weinig verlichting in huis. En vaak staat die verlichting op eenzelfde hoogte; of alles hangt vanaf het plafond naar beneden of alles staat op tafelhoogte. Het is juist goed om daarin een mooie mix te maken. En vergeet dan dus de vloer niet!

Zeker als je ergens een donker hoekje hebt, kun je die mooi uitlichten met een vloerlamp. Dat zorgt ervoor dat je enorm veel diepte creëert. Of gebruik een vloerlamp om een mooie plant of meubelstuk van onderen uit te lichten.

Hieronder zetten we een aantal gave vloerlampen inspiratie op een rijtje.

Een vloerlamp die heel hoog op mijn eigen verlanglijstje staat is de Wicker lamp van HKliving. Deze heeft een mooie natuurlijke uitstraling en zorgt voor speels licht.

vloerlamp inspiratie - zuiver vloerlamp

Wil je juist een beetje een stoere industriële uitstraling in je interieur, dan is de Zuiver Concrete UP lamp heel erg geschikt! Stoer, gemaakt van beton en een echte eyecatcher op jouw vloer.

vloerlamp inspiratie - Nijntje vloerlamp

Voor de papa’s en de mama’s met kleine kindjes is het ook heel handig om een vloerlamp te gebruiken op de baby- en kinderkamer. Op die manier creëer je heel handig indirect licht wanneer je ‘s nachts even naar je kleintje moet. Er zijn ontzettend veel leuke vloerlampen, zoals deze Nijntje XL!

vloerlamp inspiratie - vloerlamp menu on the edge

Houd je juist wat meer van design? Dan heeft het merk MENU een hele mooie lamp in hun collectie. De On The Edge vloerlamp. Deze lamp past mooi in een Scandinavisch interieur, maar ook in modern en retro staat hij heel erg gaaf!

Voor iedereen is dus eigenlijk wel een mooie vloerlamp te vinden en je zult versteld staan van de hoeveelheid sfeer die een vloerlamp gaat geven aan je interieur!

Een verlichtingsplan opstellen

Tijdens onze interieurcursussen besteden we ook altijd een module aandacht aan het maken van een verlichtingsplan, omdat we merken dat veel mensen dit vergeten. In dit artikel delen we al enkele tips over het maken van een verlichtingsplan. Licht kan namelijk zoveel betekenen voor je interieur. En dat kun je helemaal zelf bepalen! Nieuwsgierig hoe je dat kunt doen? Ontdek de mogelijkheden van het volgen van één van onze interieurcursussen: de 8-weekse online interieurstyling cursus of onze interieur workshop op locatie ‘Realiseer je woondroom, maak je eigen interieurplan’.

Scroll naar top