Hoe kies je nou een geschikte bank?

Hoe kies je nou een geschikte bank? Die vraag krijgen we heel erg vaak.

En het antwoord is natuurlijk voor iedereen heel erg verschillend.

Wat allereerst heel erg belangrijk is om jezelf antwoord te geven op een aantal belangrijke vragen. Want hoe ga je de bank gebruiken?

  • Word de bank door een gezin gebruikt?
  • Hoeveel zitplaatsen heb je nodig voor dagelijks gebruik?
  • Heb je huisdieren?
  • Wil je actief of juist relaxed zitten? Wil je bijvoorbeeld graag uren Netflixen dan is een actieve zit niet prettig want dan wil je juist graag lekker ontspannen kunnen zitten en ruimte hebben om bijvoorbeeld je knieën op te kunnen trekken.
  • Wil je graag veel ondersteuning of vind je zachte losse kussens prettig?
  • Welk materiaal heeft je voorkeur?

Zo zie je maar dat je vooraf al antwoord moet hebben op veel vragen.

By Sidde

 

Om te weten wat je prettig vind qua zitcomfort en welke materialen je mooi vind heeft het natuurlijk voorkeur om bij een winkel waar ze veel bankstellen hebben staan lekker te gaan proefzitten!

Vervolgens is het natuurlijk heel belangrijk te weten welke afmeting of opstelling het mooiste in je woonkamer past. Hiervoor kan je natuurlijk een plattegrond uittekenen en verschillende afmetingen en opstellingen van banken op schaal uitknippen en daar lekker mee gaan schuiven. Maar wat je ook kunt doen is de bank die je in de winkel hebt gezien en welke je mooi vond met krantenpapier uit te leggen op de grond zodat je in het echt kan zien hoeveel ruimte de bank in gaat nemen. Op die manier kom je later niet voor verassingen te staan. Zorg dus ook dat je in de winkel de maten noteert van de banken die je hebt gezien. Veel winkels hebben ook vaak brochures liggen met alle maten en mogelijkheden daarin, helemaal handig natuurlijk!

Dan nog een paar belangrijke tips waar je aan moet denken.

Is je ruimte wat klein of krap, kies dan een bank op pootjes, op die manier loopt de vloer optisch onder je bank door en lijkt de ruimte groter. In een hele grote ruimte kan je het tegenovergestelde effect creëren door juist een bank zonder pootjes te kiezen.

Vraag altijd de kleurstalen mee naar huis (of misschien kan je ze online bestellen) op die manier kan je goed zien of de kleur die in de winkel zo mooi was, in jouw woonkamer er hetzelfde uitziet. Door lichtinval en de kleuren van je kamer kunnen kleuren er soms geheel anders uitzien dan in de winkel. Daarnaast kan je zo goed zien of de kleur mooi matcht met je karpet en je andere meubelen, materialen, raamdeco etc.

Ga je dus binnenkort op pad voor een nieuwe bank? Neem dan zeker deze tips ter harte! Succes!

 

4×6 sofa

 

 

Scroll naar top