Een aantal interieur trends voor 2023

Welkom 2023! We kennen allemaal het riedeltje wel; new year, new me. Er is dus geen beter moment om je interieur te vernieuwen dan nu. Daarom hebben wij voor jou een aantal interieur trends voor 2023 op een rijtje gezet.

 

Interieur trend 1: Keep it vintage

Een belangrijk onderwerp dat in 2022 al trending was, maar zeker in 2023 nog verder voort gaat zetten, is duurzaamheid. We weten allemaal dat we wel wat liever voor onze planeet mogen zijn en hoe leuk is het om dit ook toe te passen in je eigen huis.

Kies bijvoorbeeld voor items die zijn gemaakt van duurzame producten, denk aan linnen of jute kussens of kies voor een behang gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Ook een bezoekje aan de kringloop mag niet ontbreken en hoe tof is het om een unieke vintage eyecatcher in jouw huis een tweede leven te geven. Goed voor de wereld maar ook voor jouw portemonnee.

Interieur trends 2023 vintage

Een aantal interieur trends voor 2023

 

Terug van weg geweest, interieur trend 2: Art Deco

Art Deco is weer helemaal terug! De decoratieve trend van 2023.

Naast dat het een echte klassieker is, zie je ook veel invloeden vanuit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Kenmerkend voor deze stijl zijn geweldige printjes, rijke kleuren en goud, – en zilveraccenten.

De trend is erg uitgesproken en je moet dan ook wel wat lef hebben om hiervoor te kiezen. Vind je het iets te heftig? Voeg dan enkele elementen toe aan je interieur. Haal Art Deco in huis door geometrische behangprintjes en bijvoorbeeld een mooie warme kleur van bijvoorbeeld de collectie van Lab Paint, afgemaakt met gouden accessoires.

Wat vind jij van deze trend?

Een aantal interieur trends voor 2023

 

Interieur trend 3: organisch en rond

Eerlijk is eerlijk, in deze koude en kille periode zijn we allemaal opzoek naar gezelligheid en comfort. We zijn het strakke en minimalistische een beetje beu. Het is daarom ook geen verassing dat ronde en organische vormen nog steeds echt bij de interieur trends van dit jaar horen.

De ruimte wordt automatisch zachter bij het kiezen van deze trend, of je het nou subtiel of extreem toepast, je zal altijd het effect ervaren. Het leuke aan deze trend is dat je het niet gek genoeg kan bedenken, van tafels in organische vormen tot ronde vloerkleden. Je zal altijd wat vinden in jouw stijl.

Een aantal interieur trends voor 2023

 

Interieur trend 4: een aaibaar interieur

We hechten steeds meer waarde aan een mooi en fijn huis, maar we willen tegenwoordig meer dan alleen iets moois voor het oog; meubels in het wel bekende teddy-stofje, die je het liefst heel de dag wilt knuffelen en wanden met een velours behangetje die je lekker kan aaien.

Een interieur dat aaibaar, zacht en vertrouwelijk is, sluit helemaal aan bij dit seizoen. Het nodigt je uit om na een lange dag lekker neer te ploffen. Naast dat het er super uitziet, houdt het je ook warm. Door de lekkere stofjes hoef je dus minder te stoken.

Wat misschien heel leuk is, is om de trends van het voorjaar en najaar van 2022 vergelijken met die van dit jaar. Ga aan de slag met de verschillende interieur trends van dit jaar. Wij zijn ervan overtuigd dat er iets gaafs uit komt!

Scroll naar top