Kleur in de badkamer

Kleur in de badkamer? Ja of nee? Wij vinden van wel want met kleur kan je natuurlijk een hele persoonlijke uitstraling aan je badkamer geven.

Hoe pas je kleur toe in de badkamer?

Maar hoe ga je nou kleur toepassen in je badkamer? Vaak willen we een badkamer die tijdloos is, je gaat immers niet iedere 5 jaar je badkamer vernieuwen dus je wilt wel graag iets wat minimaal 10 tot 15 jaar mee gaat! En om dan schreeuwerige kleuren toe te passen die je misschien over een paar jaar niet meer zo mooi vind is geen goed idee. Tenzij het een kleur is die je jouw hele leven lang al heel erg tof vind, dan kan je dus gerust die kleur ook terug laten komen in misschien je tegels of zelfs je sanitair!

Maak een plan voor je badkamer!

Ook voor de badkamer geld; maak eerst een plan! Start met het maken van een moodboard. Verzamel afbeeldingen van badkamers die jou aanspreken en kijk goed welke kleuren en materialen steeds terugkomen.

Ga je vervolgens oriënteren op wat er allemaal verkrijgbaar is. Dit kan online maar beter is het om tegels en sanitair in het echt te bekijken. En vergeet vooral ook niet te kijken naar welke kleuren kranen je wilt gaan toepassen? Laat je ook goed informeren en adviseren over gebruik en het reinigen van de verschillende materialen.

In de badkamer op de foto’s hierboven zijn deze roze tegels als accent gebruikt bij de wastafel en bij de douche.

 

kleur in je badkamer

Hoe pas je kleur toe in je badkamer

 

Gekleurde tegels

Gekleurde tegels zorgen altijd voor een groots effect. Ons advies is niet om de gehele ruimte te vullen met gekleurde tegels maar combineer het met een wat neutrale tegel, houtlook tegel of stucwerk. Met een gekleurde tegel kan je een mooi accent leggen bij bijvoorbeeld de wastafel of in de doucheruimte.

Wil je het wat spannender maken dan kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld op de vloer een print te gebruiken. Zo maak je jouw badkamer echt eigentijds! Er is veel keuze uit tegels met een decor of een print. Deze tegel is wel een van onze favorieten!

tegels in de badkamer

Geen budget voor een complete verbouwing?

Is je badkamer of toilet nog goed genoeg of heb je geen budget voor een complete verbouwing? Dan kan je er ook voor kiezen om je tegels te schilderen met speciale tegelverf. Dit geeft een instant nieuwe look aan de ruimte! Eventueel combineren met een tof behang en wat dacht je ervan om dan bijvoorbeeld wel de kraan en het Syfon te vernieuwen. Hier is gekozen voor een kraan in mooi geborsteld messing van Hotbath.

Hulp nodig bij het maken van de keuzes voor je badkamer of toilet? Boek een afspraak bij een van de Love Your Interior stylisten.

Scroll naar top