Bezoek aan Vestingh Paint met de BYIB PRO cursisten

Als je gaat werken als interieurprofessional is het heel belangrijk dat jij op de hoogte bent en blijft van verschillende producten en noviteiten die verkrijgbaar zijn.  Daarom gaan wij regelmatig met onze (oud) cursisten van de PRO Interieurstyling opleiding (via Build Your Interior Business) op bezoek bij verschillende toonaangevende bedrijven. Bedrijven waar wij al mee samenwerken en waarmee zij als interieurprofessional ook kunnen gaan samenwerken. Allemaal zodat zij hun werk nog beter kunnen uitvoeren! In november brachten daarom we een leuk bedrijfsbezoek aan Vestingh Paint!

Op bedrijfsbezoek bij Vestingh Paint

Robbert, de founder van Vestingh Paint, begon de dag met een mooie presentatie over het bedrijf, de producten en hun visie. Vestingh paint is namelijk niet zomaar een verflabel; er zit veel meer achter! Ze zijn namelijk met veel meer bezig dan met mooie kleuren en producten. Bij Vestingh Paint vinden ze het ook belangrijk dat hun producten ecologisch verantwoord zijn. Het mooiste vinden wij daarom: de producten dragen ook bij aan een betere wereld!

De LAB PAINT FOUNDATION van Vestingh Paint

Met de LAB PAINT FOUNDATION realiseren ze waterinstallaties in gebieden waar geen directe toegang is tot schoon drinkwater. Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef is namelijk gebleken dat 2,1 miljard mensen geen directe toegang tot schoon drinkwater hebben. Dit is meer dan een kwart van de hele wereldbevolking.

Een gebrek aan schoon water is gevaarlijk vanwege de grote kans op overbrenging van ernstige (vaak dodelijke) ziektes, zoals cholera, tyfus en dysenterie. Veel van de 2,1 miljard mensen moeten lange wandelingen maken om bij schoon drinkwater te komen en anderen drinken ongefilterd water uit rivieren of meren. Hierdoor sterven dagelijks meer dan duizend kinderen aan de gevolgen van diarree.

Geen toegang hebben tot schoon drinkwater belemmert bovendien de economische vooruitgang. LAB PAINT FOUNDATION van Vestingh Paint zet zich daarom in voor deze mensen door lokaal en kleinschalig drinkwaterinstallaties te plaatsen en deze installaties te onderhouden door de gebruikers hiertoe op te leiden. Een onwijs mooi doel en heel bijzonder om tijdens ons bedrijfsbezoek meer over dit doel te horen.

Ook wordt op de website van Vestingh Paint het volgende gezegd over de LAB PAINT FOUNDATION:

“Toegang tot schoon water is een recht, geen voorrecht.”

LAB PAINT FOUNDATION realiseert samen met partners ter plaatse waterinstallaties op locaties waar dat het hardst nodig is. Ons doel is om schoon drinkwater voor duizenden mensen bereikbaar te maken. Zo kunnen we levens redden, nu en in de toekomst. Naast schoon drinkwater streven wij naar waterbehoud. Om dit te garanderen investeren wij in trainingen en zorgen we dat het onderhoud en de vervanging van de waterinstallaties wordt gegarandeerd via lokale watermanagement comités. Door waterconservering toe te voegen aan onze aanpak wordt een maximaal duurzaam resultaat behaald.”

Robbert vertelde ons dat ze met elke 5 liter verkochte LAB ECO paint 1 persoon kunnen voorzien van schoon drinkwater. Dat is nog eens een win-win situatie! Wij een mooie kleur op de muur, elders weer iemand schoon drinkwater. Daarom zijn wij fan van Vestingh Paint en vind je alle LAB Colours ook in onze inspiratiestudio.

De producten uitproberen

Naast het mooie verhaal en uitleg over het uitgebreide assortiment aan producten voor op plafond, wand en vloer werden we ook uitgedaagd zelf aan de slag te gaan met een aantal producten tijdens een workshop. Het is zo belangrijk dat je als (startend) professional ook zelf kunt ervaren wat producten doen en hoe ze aangebracht dienen te worden. Op die manier kun je jouw opdrachtgevers ook van een goed advies voorzien. Al met al een hele geslaagde en inspirerende dag!

Tekst gaat verder onder de foto’s.

bedrijfsbezoek vestingh paint

bedrijfsbezoek vestingh paint - workshop vestingh paint
bedrijfsbezoek vestingh paint - verfstalen vestingh paint

bedrijfsbezoek vestingh paint - presentatie vestingh paint

Je dromen najagen

Is het al jaren jouw grootste droom om aan de slag te gaan als interieurprofessional? Wacht dan niet langer en ga ervoor! Dan is de PRO Interieurstyling opleiding van Build Your Interior Business misschien wel iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je alles over het vak interieurstyling en dit breng je direct in de praktijk. Jouw mentor, Mignon van de Bunt, heeft al jarenlange ervaring als professional interieurstylist én als ondernemer. Zij geeft je 6 maanden intensieve coaching en begeleiding, zodat jij naderhand zelfverzekerd aan de slag te gaan als interieurstylist. En je profiteert dus ook van te gekke, inspirerende bedrijfsbezoeken, zoals een bezoek aan Vestingh Paint, zodat je meteen aan je netwerk van partners kunt werken. Win-win! Ontdek hier alles over de PRO Interieurstyling opleiding.

Nieuwsgierig naar andere bedrijfsbezoeken? We bezochten ook Cosentino City in Amsterdam.

Scroll naar top