4 soorten decoratieve wanddecoratie

De basis van een interieur is één van de belangrijkste onderdelen voor een warme sfeer. Wanddecoratie speelt hierin een grote rol, met decoratieve wanddecoratie creëer je sfeer en warmte, iets wat er in veel nieuwbouwwoningen mist. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden als het gaat om wandafwerking? In dit blog delen wij onze favorieten om hopelijk jou te inspireren om die kale wanden eens aan te pakken.

Sierlijsten

Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest, sierlijsten. De mogelijkheden met sierlijsten zijn eindeloos. Binnen de interieurwereld worden de sierlijsten veel gebruikt.

Wanneer je denkt aan sierlijsten, denk je waarschijnlijk aan oude panden en een klassiek interieur. Maar tegenwoordig zijn sierlijsten bijna overal mogelijk.

Kies bijvoorbeeld voor een rustige basis met als detail sierlijsten op de muur. Verf de muur met sierlijsten in een lichte kleur en creëer met gordijnen, meubels en accessoires warmte en sfeer in je ruimte. Witte wanden met sierlijsten en organische vormen is een prachtige combinatie.

Ben je opzoek naar meer kleur? Sierlijsten kun je prima mee verfen in een prachtige kleur voor luxe uitstraling. Kies voor een mooie groen of blauw tint in combinatie met een Hongaarse punt voor een frisse, maar toch warme basis. Of verf de lijsten en muren in oudroze.

Wil je dat de wanden er meer uitspringen? Dan past de combinatie van sierlijsten en behang misschien bij jou. Gebruik de sierlijsten als lambrisering, en geef het vlak daar boven een mooi behang van bijvoorbeeld Eijffinger. Of maak kaders met sierlijsten en plaats in deze kaders een leuk behangetje voor een speels effect.

Ben je nieuwsgierig geworden naar sierlijsten? Kijk dan even op de Instagram of website van Van de Bunt Interieur voor meer inspiratie en informatie over sierlijsten.

Lattenwanden en Aku panelen

Lattenwanden, je ziet ze overal voorbijkomen. Pinterest en Instagram, het staat er helemaal vol mee. Je kunt ze monteren tegen de muur in de hal of in de woonkamer, maar er zijn nog veel meer opties als het gaat om houten panelen. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdbord achter het bed van de latjes, op een schuifdeur of als achterwand van de koffie hoek in de keuken. Je kan er alle kanten mee op!

Wil je meer weten over lattenwanden en Aku panelen? Lees dan ons blog over de houten panelen, of neem een kijkje op de website van Van de Bunt Interieur voor meer informatie.

3D wandpanelen

Naast sierlijsten en lattenwanden, kan je ook kiezen voor 3D wandpanelen van bijvoorbeeld Orac Decor. 3D wandpanelen heb je in verschillende varianten en je kunt hier ook eindeloos mee combineren. Het is ook mogelijk om de wandpanelen in een kleur te laten spuiten. Geef bijvoorbeeld alle muren in de slaapkamer dezelfde kleur en laat één muur eruit springen met een 3D paneel. Door het 3D effect ontstaat er schaduw, dit geeft een speels effect. Door de vele varianten van 3D panelen, is er voor elke woonstijl iets moois verkrijgbaar.

Behang

Met een behang op de muur kan je binnen no time een eyecatcher creëren in de hal, woonkamer of in de slaapkamer. Er is genoeg keus als het gaat om behang, drukke kleurrijke bloemenprintjes of een rustig behang met een natuurlijke uitstraling.

Zorg voor éénheid binnen je interieur, door de kleuren in het behang terug te laten komen in accessoires. Wil je een grote muur behangen? Kies dan voor een rustig patroon, zo voorkom je dat de ruimte rommelig oogt. Wil je graag een kleurrijk bloemenpatroon? Breng dit dan aan op een kleine muur in de woonkamer of in de hal. Je kan er ook voorkiezen om maar een deel van een grote muur te voorzien van behang. Wil je een leuke eyecatcher boven de bank of achter de eettafel? Kies dan voor een behang cirkel van bijvoorbeeld Eijffinger. Zo creëer je een speels effect, maar behoud je toch de rust. Met behang maak je jouw interieur persoonlijk.

 

Wil jij graag aan de slag met wanddecoratie, maar weet je niet waar je moet beginnen of welke optie past bij jouw woonstijl? In onze Love Your Interior inspiratiestudio laten wij je graag de opties zien als het gaat om sierlijsten, behang, verfkleuren of lattenwanden. Uiteraard helpen wij je graag verder met het maken van deze keuze. Maak hier online een afspraak of bezoek onze LYI inspiratiestudio in Wateringen. In onze studio laten wij je graag de opties zien als het gaat om sierlijsten, behang, verfkleuren of lattenwanden.

Scroll naar top