Verwerk sierlijsten in je interieur met Orac Decor

We plaatsten al eerder een blog over sierlijsten en 3d wandpanelen van een van onze favorieten merken: Orac Decor. Maar bij Orac Decor kun je terecht voor zoveel meer! Denk aan kroonlijsten, plinten en decoratieve elementen voor zowel wand als plafond. In dit blog gaan we verder in op de producten van Orac Decor en delen we inspiratie op het gebied van wand en plafond decoratie. Hoe ga jij sierlijsten in je interieur verwerken?

Over Orac Decor

Orac Decor is een Belgisch familiebedrijf opgericht in 1970. Sindsdien zijn ze snel gegroeid tot ’s werelds meest innovatieve producent van decoratieve ornamenten. Ze toveren lege wanden om tot prachtige kunstwerken met hun sierlijsten en 3d wandpanelen.

Met een lege wand kan je alle kanten op, een kleur, patroon of lattenwanden. Maar hoe leuk is het om sierlijsten toe te passen. Door de vele varianten in sierlijsten, kun je alle kanten op. Klassiek, traditioneel of modern, in combinatie met een mooi behang of de hele wand inclusief sierlijsten in een prachtige kleurtint. Met sierlijsten geef je een ruimte karakter.

Laat je wand schitteren met wandlijsten

Bij sierlijsten denk je waarschijnlijk aan oude panden en een klassiek interieur. Maar sierlijsten passen tegenwoordig in bijna ieder interieur.

Wandlijsten is hiervan een mooi voorbeeld. Of je nu kiest voor modern en strak, of voor klassiek en elegant. Met wandlijsten kan je eindeloos spelen om jouw wand te laten schitteren. Wil je de moderne kant opgaan? Kies dan voor bijvoorbeeld SX157 SQUARE, met dit profiel kun je mooie strakke creaties creëren op de wand en kun je gebruiken als plint. Opzoek naar elegantie? Met PX202, voeg je subtiel klasse toe aan jouw ruimte.

Mix & match: wandlijsten en behang

Ben je opzoek naar meer lef? Door te werken met kaders van de wandlijsten in combinatie met een gaaf behang, creëer je een speels effect. Of je kiest ervoor om van de wandlijsten een lambrisering te maken en daarboven te spelen met een leuk behang.

De wandlijsten kun je makkelijk mee verven in de kleur van de muur, ideaal voor als je toch de rust wilt behouden in je ruimte.

Wandlijsten zijn ook ideaal om een kastenwand te laten verdwijnen. Door de wandlijsten verandert de kastenwand in een decoratieve eyecatcher met een functie!

De wandlijsten van Orac Decor zijn waterbestendig. Het is dus mogelijk om van jouw badkamer een klassieke ruimte te maken met sierlijsten!

Tussen wand en plafond: kroonlijsten

Met kroonlijsten maak je een mooie verbinden tussen wand en plafond. Hierbij kun je kiezen uit brede kroonlijsten, of juist een smaller variant, strak of klassiek, wit of in kleur.

Kies voor een kleinere ruimte juist voor een smallere kroonlijst, dit zorgt ervoor dat de ruimte niet kleiner oogt. Voor een grote en hoge ruimte is het onwijs tof om te kiezen voor een grotere kroonlijst, zoals C338 BA’ROCK. De CX199 is juist weer een kleiner variant, maar met dezelfde klassieke look.

Hou je van kleur? Je kunt de kroonlijsten mee verven in de kleur van de wand, of juist in de kleur van het plafond!

Ook kun je met kroonlijsten werken met indirect licht, bijvoorbeeld tegen het plafond of in een koof bij de gordijnen. Dit geeft een chique beeld en creëert warmte en sfeer binnen de ruimte.

 

 

Maak de ruimte af met stijlvolle plinten

Bij de basis van je interieur, behoren ook plinten. Deze mogen zeker niet vergeten worden, want met plinten kun je de ruimte echt afmaken! Met een mooie plint creëer je verbintenis tussen vloer en wand. Onmisbaar in je interieur dus!

Plinten zijn niet alleen functioneel, maar tegenwoordig zeer decoratief. Plinten zijn er in verschillende stijlen en hoogtes. Bij hoge wanden kun je beter kiezen voor een mooie hoge plint van bijvoorbeeld 20cm hoog, zoals SX191 HIGH RISE. Met deze plint zorg je ervoor dat hij niet wegvalt in de hoge wanden. In combinatie met een wandlijst ter hoogte van je stoelleuning creëer je een statig resultaat.

Decoratieve elementen voor een elegant interieur

Met de decoratieve elementen van Orac Decor geef je een ruimte, in combinatie met eventueel sierlijsten, nog meer elegantie.

Decoratieve elementen zijn naast decoratief, ook functioneel. Met bijvoorbeeld een decoratieve rozet met een bloemendesign, kun je makkelijk kabels verbergen.

Naast decoratieve rozetten, heeft Orac Decor nog meer prachtige elementen. Zoals D170, een prachtig decoratief element waarmee je de ruimte nog meer klasse geeft.

 

3D wandpanelen: jouw interieur eyecather

Opzoek naar een eyecatcher voor in je ruimte? De 3d wandpanelen van Orac Decor is een prachtige oplossing.

Met de 3d panelen van Orac Decor kun je leuke creaties maken. Kies bijvoorbeeld voor W114 VALLEY XL of W110 HILL als achterwand voor in de keuken of achter het bed als hoofdbord.

Het is mogelijk om de wandpanelen in een kleur te laten spuiten. Geef bijvoorbeeld alle muren in de slaapkamer of badkamer dezelfde kleur en laat één muur eruit springen met een 3D paneel.

Door het 3D effect ontstaat er schaduw, dit geeft een speels effect. De 3D panelen zijn er in vele varianten, er is voor elke woonstijl wel iets moois verkrijgbaar.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Orac Decor? Kijk dan even op de Instagram of website van Van de Bunt Interieur voor meer inspiratie en informatie over sierlijsten of 3d wandpanelen. Of kom eens langs in onze LYI inspiratiestudio in Wateringen, hier hebben wij namelijk veel stalen van Orac Decor, zodat je ze zelf kan bekijken!

Zijn sierlijsten toch niet helemaal jouw ding als wanddecoratie? In een vorig blog delen we 4 soorten decoratieve wanddecoratie!

Scroll naar top