Vakkenkast inrichten: 4 tips

Een vakkenkast, onwijs leuk om op verschillende manieren in te richten. Met mooie accessoires, in het thema van herfst of kerst, met servies of iets dierbaars. Je kunt alle kanten op, maar je wilt natuurlijk wel dat deze eyecatcher rust uitstraalt binnen je interieur. Wij delen in dit blog graag onze tips als het gaat om het inrichten van een vakkenkast!

Wat zet je in een vakkenkast?

Leuk een vakkenkast, maar wat zet je er eigenlijk in? De spullen in je vakkenkast zijn ter decoratie, zet hem dus ook zeker niet te vol. Pas de accessoires aan op de grote van het vak. Heb je een hoog vak? Zet hier dan bijvoorbeeld een mooie vaas met pluimen of bloemen in. Voor een breed vak kun je ervoor kiezen om 2 groepjes met accessoires te creëren. Zet aan de ene kant een fotolijst, ornament en een kaarsje. En leg aan de andere kant een mooie stapel boeken. 

De locatiegebonden vakkenkast inrichting

De inhoud van je vakkenkast heeft ook te maken met de locatie. Staat je vakkenkast vlakbij de keuken, dan is het bijvoorbeeld leuk om met een mooi serviesset te werken. Paar kopjes of mooie borden in een vak is meer dan genoeg. Plaats in een ander vak mooie borrelplanken of kookboeken in combinatie met een keramieken fruitschaal. 

Vergeet zeker niet persoonlijke elementen toe te voegen aan je kast. Het is een onderdeel van je interieur en wilt hier natuurlijk persoonlijkheid in terug laten komen.

Hoe zorg je voor rust?

Zet de kast niet te vol, een paar vakken leeg is ook niet erg. Je wilt immers juist dat de kast rust uitstraalt en niet te vol staat. 

Maak gebruik van grote accessoires, zoals vazen en hoge kandelaars. Combineer dit met kleine vaasjes of plantjes. Veel kleine spullen bij elkaar zorgt voor onrust, en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Werk met dezelfde kleurtinten voor eenheid en maak gebruik van een combinatie van verschillende materialen. Een vaas van keramiek, kandelaars van hout en ornamenten van metaal of glas. De combinatie hiervan zorgt toch voor een speels effect! 

Geef de inrichting van je vakkenkast een thema

Werken met een thema is natuurlijk onwijs leuk. Denk hierbij aan de herfst, kerst of pasen. Vervang een aantal kleine accessoires voor kerst accessoires en voeg een paar mooie kerstballen en kersttakken toe aan je vakkenkast!

Verlichting laat je vakkenkast shinen

Vergeet zeker niet lichtpuntjes toe te voegen tijdens het inrichten van je vakkenkast. Je wilt niet dat wanneer je ‘s avonds op de bank zit, je kast met mooie accessoires verdwijnt in het donker. Een vakkenkast met ingebouwde spotjes zou helemaal fantastisch zijn, maar wanneer je dit niet hebt kun je mooie lampjes op batterijen toevoegen aan je kast. Hierdoor licht je kast toch nog een beetje op wanneer het donker is!

Weet je niet zo goed welke interieur stijl bij jou past? Lees dan het blogs: ‘Welke woonstijl past bij mij?’ en ga lekker aan de slag met combinatie maken en probeer vooral opstellingen uit. En vergeet niet je persoonlijkheid toe te voegen. Succes!

Deze vakkenkast is besteld bij www.opmaatzagen.nl

Scroll naar top