Hoe stijl je een hippe jongens kamer?

Hoe stijl je een hippe jongens kamer?

De basis is natuurlijk heel belangrijk, je kunt hierbij namelijk alle kanten op. Met welke kleuren en materialen wil je gaan werken? Wat word de indeling en welke meubels ga je gebruiken? Vanuit die basis kan je vervolgens verder gaan werken.

Natuurlijk is het leuk je zoon bij de inrichting te betrekken. Laat hem bijvoorbeeld een moodboard maken of ga samen naar de bouwmarkt om kleuren uit te zoeken die hij mooi vind. Heel vaak liggen de ouders met hun kinderen niet op een lijn. Dus probeer er samen concessies in te doen, het is namelijk wel de kamer van je kind en hij moet er zich prettig voelen.

Hoe maak je keuzes?

Het is handig om met een thema te werken, hierbij wordt de keuze in kleuren en materialen beperkter en zijn de keuzes sneller gemaakt. Denk hierbij aan de hobby’s van je kind, zijn favoriete dieren of sportclub. Daar gaat het meestal ook meteen mijn qua overeenstemming. Je zoon wil dat schreeuwerige dino behang en dat was wel het laatste waaraan jij moest denken. Ga dan samen op zoek naar alternatieven. Kies kleuren die wat vergrijsd zijn zodat de basis rustig blijft en combineer dit bijvoorbeeld met een toffe muurschildering, print of een behangcirkel. Houd de basis dan verder rustig maar laat de kleuren uit bijvoorbeeld de print terugkomen in accessoires en beddengoed.

Hoe stijl je een hippe jongens kamer?

Deze jongenskamer heeft een zee en wereld thema. Er is gekozen voor een blauw behang van de collectie Mini Me van Eijffinger als basis.

Eijfinger heeft verschillende collecties van behang voor de kinderkamer in meerdere thema’s die toch rust uitstralen. Dierenprintjes, bootjes, bloemen en sterren. Deze prachtige behang cirkel uit deze collectie Explore had ook perfect binnen het thema van deze kinderkamer gepast. Combineer dit met een mooie blauw en grijs tint op de muur en je basis staat!

 

Welke meubels voor in de jongenskamer?

De slaapkamer van je kind is niet alleen een slaapkamer, het is ook een plek waar vaak gespeeld word. Hoe leuk is het om het meubilair ook onderdeel te laten zijn van het van de fantasie wereld van je kind. 

Bijvoorbeeld een bed in de vorm van een huisje, wat naast slapen ook dient als speelhuisje tijdens het spelen. Een mooie kast mag natuurlijk ook niet ontbreken. Daarnaast wil je natuurlijk genoeg opbergruimte creëren voor het opbergen van speelgoed. En hoe leuk is deze opbergzak/speelkleed?

Hoe stijl je een hippe jongens kamer?

 

Accessoires & details

Je slaapkamer is nog niet af, je moet namelijk nog wel mooie accessoires toevoegen aan het interieur van je kind!

Denk hierbij aan een bijpassend dekbedovertrek zoals ‘deze’. De okergele kleur is prachtig in combinatie met de blauwe kleur van het bed! Niet zo’n fan van geel? Dit prachtige dekbedovertrek heeft een neutrale kleur, maar past door het sterren patroon toch mooi in het thema van de kinderkamer!

probeer de accessoires ook te laten passen bij het thema van de slaapkamer en hoe leuk als je oude vondsten toe kunt voegen die je bij je grootouders op zolder hebt gevonden!

Hoe stijl je een hippe jongens kamer?

 

 

Hopelijk heb je zo een fijn aantal tips gehad over hoe jij een hippe jongenskamer kunt stijlen.

Wil je nog meer tips? Check dan ons blog voor nog meer interieurinspiratie!

 

 

Scroll naar top