Trend alert: zwarte stalen binnendeuren

Als echt interieurgekkie zal deze trend je vast niet zijn ontgaan. Inmiddels nemen de zwarte stalen deuren al enkele jaren hun plek in, in vele interieurs. Ook dit jaar blijft deze trend nog steeds duidelijk zichtbaar. Van enkele deuren, dubbele deuren tot schuifdeuren. Een zwarte stalen binnendeur is het nog steeds helemaal!

Stalen binnendeuren

Stalen deuren, nog origineel?

De stalen binnendeuren zijn inmiddels een echte hype. Ook in vele woonprogramma’s en woonmagazines komen de stalen binnendeuren veelvoudig terug. Is de deur daarmee nog origineel? Wat ons betreft wel! Het hangt er namelijk helemaal af hoe je je interieur verder inricht, daar zit vaak nóg meer de originaliteit in. 

Stoer staal!

Staal is een van de materiaalsoorten die je interieur direct body geeft. Het heeft hierdoor een stoere uitstraling en past, gek genoeg, binnen heel veel interieurstijlen. Dat maakt de zwarte stalen binnendeur ook meteen tijdloos. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker de witte stalen deuren voorbij komen. Maar ook hier blijft er gebruik gemaakt worden van stoer staal. 

Zwarte stalen deuren

Zwart in het interieur

Waar we zo’n 10 jaar geleden allemaal massaal kozen voor wit, witter, witst. Heeft de afgelopen jaren zwart zich steeds meer in het interieur laten zien. Niet alleen in de vorm van stalen deuren, maar denk hierbij ook aan kastenwanden, salontafels, eettafels en zelfs volledige muren. Zoals eerder benoemt komen er steeds meer witte stalen deuren in het interieur. Zullen we nu weer terug gaan naar het wit, witter, witst interieur? 

Soorten stalen deuren

Dat de stalen deur een feit is, is niets nieuws. Om er toch nog nét wat meer originaliteit aan toe te voegen kun je kiezen voor talloze verschillende uitvoeringen. Zo kun je enkel een deur laten plaatsen in een bestaande deurpost. Je kunt kiezen voor glas of melkglas (voor bijvoorbeeld een voorraadkast). Maar naast de ‘gewone’ deur kun je ook kiezen voor een volledige wand afscheiding, met daarin een enkele of dubbele deur of zelfs een schuifdeur. Kortom, er zijn tal van opties waarbij je kunt kijken wat er het beste in jouw interieur past. 

Weet je niet zo goed waar jij moet beginnen met het inrichten van jouw huis? Maak dan een afspraak met een van onze interieurstylisten en kijk wat zij voor jou kunnen betekenen.

Scroll naar top