Tegel inspiratie waar je blij van wordt

Tegels zijn weer helemaal terug van weggeweest. Vooral de wandtegel wordt weer steeds populairder. We zien ze in de keuken of als lambrisering in de hal. In glimmende varianten, maar ook in heel veel kleuren. Daarom delen we in dit blog tegel inspiratie waar je gegarandeerd blij van wordt!

tegel lambrisering hal designtegels

Tegels in huis

Misschien denk je in eerste instantie bij tegels aan tegels op de vloer, in de keuken of in de badkamer. Niets is minder waar, tegels kunnen overal! Je kunt kiezen voor een effe variant of juist gaan voor tegels met een opvallende print. Je zult verstelt staan wat voor boost dit geeft aan je interieur! In de LYI studio laten we je graag meer mogelijkheden zien.

tegel inspiratie design tegels

Denk tegel groots!

Een echte eyecather als je het ons vraag, een volledige tegelwand in een supertof motief! Ze mixte en matchte verschillende tegelmotieven tot een geheel, maar kozen daarbij wel voor dezelfde kleurcombinatie. We geven toe, het is ietwat gewaagd. Maar met de nodige dosis lef creëer je op deze manier wel een echt tegelstatement in je (buiten)huis!

vloertegels neutraal design tegel

Tegels om op te lopen

In karakteristieke jaren ‘30 woningen is het gebruik van een tegelvloer een vast begrip. Vooral in de hal komen de mooiste pareltjes naar boven. Deze tegeltrend zien we nu ook in de modernere en nieuwere woningen steeds vaker terugkomen. Niet de ‘old skool’ plavuis, maar een tegel met body. Dit kan subtiel zijn in een neutrale kleur of juist wat gewaagder door middel van een toffe print. Wist je dat een tegel met een motief in hal en keuken heel tof staat! Geeft nét dat beetje extra aan de ruimte en de sfeer.

tegelsoorten designtegels

Tegel soorten en maten

Tegels zijn er in talloze soorten en maten. Denk hierbij aan hoogglans of mat. Maar je kunt ook kiezen voor een relief of juist helemaal vlak. Daarnaast zijn er verschillende formaten, kies voor een vierkant of een rechthoek, maar ook een hexagon zien we steeds vaker. Natuurlijk kun je het motief van de tegel ook bepalen door de manier waarop je ze legt. Allemaal in een lijn of juist versprongen. Kortom, opties en mogelijkheden genoeg!

Nieuwsgierig waar we deze mooie tegels gefotografeerd hebben? Dit was in de showroom van Designtegels.

Scroll naar top