Kamerplanten inspiratie: 4 plantensoorten voor in huis

Naast dat planten letterlijk het huis opfleuren, zijn ze ook goed voor je gezondheid. Ze zorgen voor meer zuurstof in huis en kleden een ruimte aan. Het is de finishing touch op de styling. Daarom delen wij in dit blog 4 kamerplanten inspiratie voor in huis!

Strelitzia in huis

De strelitzia

Een zeer populaire kamerplant op dit moment is de strelitzia. Met zijn grote bladeren, vol groen een echt statement in huis. Je hebt ze in verschillende formaten, waardoor ze in iedere woonkamer of eetkamer kunnen worden neergezet. Deze plant houdt van zonlicht, maar heeft wel even tijd nodig om nieuwe bladeren te laten groeien. Wie goed voor zijn strelitzia zorgt heeft een kamerplant die maar blijft groeien.

Monstera in interieur

De monstera

Een andere populaire kamerplant is de Monstera. Opvallend door zijn grote bladeren met ‘scheuren’ er in. Deze plant is enorm goed in wortel schieten en groeit graag, met behulp van een mosstok de hoogte in. Is de plant nog niet zo groot? Dan kun je hem ook in een mooie pot op een plantenstandaard zetten. Op deze manier geef je deze plant een echt podium.

Kamerplanten in huis

Een plantentafel

Wat we ook steeds vaker zien zijn plantentafels voor binnen. Je hebt tafels waar een plant op kan of zelfs speciale standaarden waar de pot al in zit verwerkt. Maar ook de plantentafels juist voor meerdere planten zien we steeds vaker terugkomen. Zo zit je niet vast aan een specifieke plant en kun je eindeloos groen stijlen. Mix bijvoorbeeld een pilea met een vetplant of een varen. Laat je creativiteit lekker gaan!

Cactus in huis

De cactus

Misschien niet de meest ‘vriendelijke’ plant, maar wel ontzettend makkelijk. Wil je graag groen in huis, maar lukt het je maar niet om de planten levend te houden? Een cactus is een goede oplossing. Heeft weinig water nodig, is mooi groen en sommige krijgen zelfs kleurrijke bloemen. Daarnaast is de cactus een wat stoerdere plant. Heb je dus een stoer interieur, dan kan de cactus een mooie toevoeging zijn in het geheel!

Online interieurstyling cursus

Tijdens de online interieurstyling cursus nemen we je ook mee in de wereld van styling. Bij een goede interieurstyling mogen planten immers niet ontbreken!

Liever zelf aan de slag als interieurstylist? Neem dan een kijkje bij de PRO interieurstyling opleiding.

Scroll naar top