Een creatieve oplossing voor een kleine tienerkamer

Kinderkamers inrichten is ontzettend leuk. Maar soms zijn kleine kinderkamers een enorme uitdaging om in te richten. Zeker als de kamer ook nog een schuine wand heeft. Met kleine kinderen is dat vaak geen probleem, maar zodra ze iets ouder worden, moet de kinderkamer aan meer eisen voldoen. Vandaag delen we een creatieve oplossing voor een kleine tienerkamer.

oplossing voor tienerkamer bed

Een creatieve tienerkamer inrichting

Als je kinderen klein zijn, hebben ze een kamertje vaak alleen nodig om te slapen. Zodra ze ouder worden, gaan ze steeds meer spelen en leren in hun kamer. Dat betekent dat zodra je kids de tienerleeftijd bereiken, de kamer aan veel meer eisen moet voldoen. Dan wordt het ineens een stuk lastiger om de slaapkamer in te richten. Een schuine wand maakt het inrichten van een tienerkamer een nog grotere uitdaging.

Ook in deze slaapkamer was dat het geval. Door de schuine wand en een hoekje leek het haast onmogelijk om aan de wensen van de opdrachtgever te voldoen. Maar door goed naar de indeling van de ruimte te kijken, kwamen we met een creatieve oplossing voor de tienerkamer.

Maatwerk tienerkamer inrichting

Voor deze opdrachtgever besloten we het gedeelte onder de schuine kant volledig te vullen met een maatwerk bed. De ruimte was immers groot genoeg om onder te kunnen slapen. Zo maken we optimaal gebruik van de ruimte en creëren we meteen een gezellige en knusse slaapplek. Achter het bed plaatsten we een bankje om op te kunnen chillen met vriendinnen en onder het bankje creëerden we opbergruimte. Ook altijd handig!

tienerkamer oplossing bankje

Doordat we optimaal gebruikmaken van de ruimte onder de schuine wand in de tienerkamer, ontstond er ook ruimte voor een bureau. Zo heeft ze ook een plek in haar kamer om huiswerk aan te maken en is er meteen extra bergruimte bij gekomen.

tienerkamer inrichten maatwerk oplossing

De tienerkamer had ook nog een nisje en daar plaatsten we een leuk kastje die ze heel graag wilde hebben. Naast de deur zat al een vaste kast voor kleding.

Voor de creatieve oplossing deze kleine tienerkamer hebben we veelal gebruikgemaakt van maatwerk meubelen. Voor de maatwerk meubels gebruikten we underlayment. Dit geeft een stoere uitstraling aan de tienerkamer! Het ontwerp van de tienerkamer is gemaakt door mignonvandebunt.nl.

oplossing tienerkamer inrichting

Zelf de oplossing voor een kleine tienerkamer ontwerpen

Zodra jouw kids toe zijn aan een tienerkamer of wanneer je gaat verhuizen en de kamer gaat inrichten, wil je wel dat het een plek wordt die past bij jouw puber. Dan kun je dus overwegen om een interieurstylist of interieurontwerper in te schakelen om je daarbij te helpen. Maar het is veel leuker om het zelf te doen! Om te leren hoe jij een interieurontwerp maakt, kun je onze 8-weekse online interieurstyling cursus volgen. Daarin leer je ontwerpen maken, maar ook alles over verlichting, kleur en plattegronden maken. Superleuk!

Scroll naar top