Binnenkijken in een badkamer met een schuin plafond

Vooral in oude huizen kom je ze vaak tegen; schuine plafonds op de bovenverdieping. Eigenlijk niet ideaal om in te richten… Of liggen daar juist kansen waar je handig gebruik van kunt maken? Voor de badkamer bijvoorbeeld. Hoe richt je een badkamer in met schuine plafonds? Vandaag mogen we binnenkijken in een badkamer met een schuin plafond en vertellen we over deze oplossing.

badkamer met schuine wanden

Badkamer op de begane grond

In oude huizen vind je vaak van origine de badkamer nog op de begane grond. Maar tegenwoordig vinden we dat helemaal niet handig meer. Zeker niet als de slaapkamers zich op de 1e verdieping bevinden. Daarom is vaak de wens om de badkamer naar boven te verplaatsen.

badkamer met schuine wanden

Dit was ook het geval bij de badkamer bij deze oude boerderij. Alleen: de ruimte boven waar de badkamer moest komen had allemaal schuine plafonds. Dit kwam vanwege de dakconstructie met daarnaast een hooiluik. Door het hooiluik werden vroeger de balen hooi naar beneden gegooid die boven lagen opgeslagen. Een ontzettend karakteristiek en origineel detail van de boerderij, maar niet heel handig voor het plaatsen van de badkamer in deze ruimte.

badkamer met schuine wanden

Badkamer met schuine plafonds

Om toch optimaal gebruik te maken van de ruimte, besloten we de dakconstructie en het hooiluik te benutten en er heel veel opbergruimte te creëren. Er moest ten slotte een groot gezin gebruik gaan maken van de badkamer.

badkamer met schuine wanden

Aan één kant van de ruimte maakten we schuifdeuren. Daarachter kunnen de wasmachine en droger staan en is er plek voor wasmanden, zodat deze uit het zicht staan. Daarnaast is er plek voor lades, de handdoeken en elektrische tandenborstels, zodat ook deze niet in het zicht staan. Bij de wastafel zelf plaatsten we ook handige lades om toiletspullen in op te bergen. Dat zorgt ervoor dat de badkamer een minimalistische uitstraling heeft en niet vol staat met spulletjes die je eigenlijk niet graag ziet.

badkamer met schuine wanden

Aan de andere kant maakten we onder het schuine plafond nog meer bergruimte door handige lades. Achter het bad maakten we van het voormalige hooiluik een nis voor handdoeken en spullen die wel in het zicht mogen staan. Door juist gebruik te maken van de schuine plafonds is er nu een mooie, maar vooral ook praktische badkamer gecreëerd. Een badkamer met schuine plafonds, maar toch met veel bergruimte, een douche, toilet en bad! Als je slim gebruikmaakt van de ruimte, is er dus meer mogelijk dan je denkt. Het ontwerp van de badkamer is gemaakt door mignonvandebunt.nl.

badkamer met schuine wanden

Zelf een badkamer met schuine plafonds ontwerpen

Zit jouw badkamer ook beneden en wil je deze graag naar boven verplaatsen? Of heeft jouw badkamer sowieso schuine plafonds en wil je weten hoe je de ruimte slim kunt inrichten? Dan kun je ervoor kiezen om een interieurontwerper in te schakelen om je daarbij te helpen. Maar wist je dat het veel leuker is om het zelf te doen! Wil jij leren hoe je een interieurontwerp van de badkamer maakt? Dan is onze 8-weekse online interieurstyling cursus misschien wel iets voor jou. Daarin leer je alles over ontwerpen maken, de inrichting van een ruimte, verlichting, kleurgebruik en plattegronden maken. Superleuk!

Scroll naar top