Binnenkijken bij Susanne: interieur van een creatieveling

We mochten weer op pad! Deze keer mogen we binnen kijken bij onze oud-cursist Susanne. Zij woont in een karakteristiek appartement, waar wij net als Susanne gelijk verliefd werden op de prachtige lichtinval. Wat een heerlijk frisse woning! Susanne is een echte creatieveling en dat zie je terug in haar interieur. Kijk je mee?

Interieur van een creatieveling

interieur van een creatieveling - woonkamer

Het ‘groei en bloei project’ voor aan de wand, zoals Susanne het zelf noemt, is een groot onderdeel van haar interieurplan geworden tijdens de Love Your Interior cursus ‘Realiseer je woondroom, maak je eigen interieurplan’. Er ging veel tijd in zitten, maar het eindresultaat mag er zijn, want dit is nou wat we een eyecatcher noemen!

interieur van een creatieveling - zelfgemaakt wandpaneel

Kleurenpalet bepalen

Susanne heeft ervoor gekozen om het wandpaneel de basis te laten vormen voor haar interieur. Vervolgens heeft ze dezelfde tinten gebruikt in de rest van haar interieur. Daardoor creëer je rust en eenheid. De kleur Early Dew van Flexa matcht dan ook perfect hierbij. Doordat de kast een tint lichter is dan de muur loopt hij mooi over in het kleurenpalet en blijft de aandacht gevestigd op het wandpaneel.

interieur van een creatieveling - zelfgemaakt wandpaneel

Vintage items geven je interieur karakter. Zo kregen de stoelen van Susanne nieuwe bekleding met een mooie vintage uitstraling. Ze zorgen voor een stoere twist in het interieur, net als de gave spiegel bovenop de schouw.

interieur van een creatieveling - eetkamer met vintage stoelen

interieur van een creatieveling - spiegel boven de roze schouw

Planten in je interieur

Planten doen het altijd goed in je interieur en mogen eigenlijk niet ontbreken. Ze kunnen je interieur namelijk echt afmaken! Geef ze een mooie plek of verzamel ze, net als Susanne bij elkaar om het effect te versterken.

interieur van een creatieveling - planten in je interieur

DIY lamp ophangen

Het wandpaneel is een groot kleuraccent in huis. Om dat niet af te zwakken, is het leuk om op andere plekken subtiel de kleuren terug te laten komen als accent. Bijvoorbeeld door het snoer van je lamp een gave kleur te geven! Deze leuke lamp DIY maak je ook nog eens heel makkelijk zelf. Zo doe je dat:

Benodigdheden:

  • Een wandhaak
  • Fitting
  • Lamp
  • Snoer

Zoek een leuk snoer uit bij bijvoorbeeld www.snoerboer.nl en bevestig deze aan de fitting. Bevestig het klemmetje aan de wandhaak en hang deze op de juiste hoogte aan de wand. Draai de lamp in de fitting en hang de lamp om de wandhaak, klem het snoer tussen het klemmetje aan de wandhaak. En zo maak jij je eigen gave lamp, helemaal naar eigen smaak!

interieur van een creatieveling - lamp DIY

Superleuk om te zien hoe het interieur van een creatieveling eruit ziet. We mochten inmiddels bij een aantal cursisten binnenkijken. Zo keken we al binnen bij Renate, Marieke en Anouk. Wat werden we er blij van en wat zijn alle interieurs verschillend. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar de volgende binnenkijker?

Fotografie: Maureen Brinkhof

Scroll naar top