Binnenkijken in de jaren 3O-woning van Renate

Superleuk, onze eerste cursisten van de cursus ‘Realiseer je woondroom, maak je eigen interieurplan’ zijn aan de slag gegaan met hun interieur. Of zelfs al klaar! Renate is één van die cursisten en wij mochten afgelopen zaterdag binnenkijken in de jaren 30 woning van Renate.

Het interieur van deze jaren ‘3O woning

Renate woont met haar man en drie kinderen alweer enkele jaren in deze prachtige jaren 30 woning. Tijdens ons bezoek vertelt ze ons hoe het hen destijds nog zo afgeraden werd om deze woning te kopen. Het was in niet al te groot, en die en-suite deuren zouden niet praktisch zijn. Anderen vonden dat ze die er beter uit konden halen. Maar daar waren Renate en haar man het niet mee eens.

In die jaren heeft Renate een grote passie voor interieur gekregen. Daarom kregen de muren regelmatig een ander kleurtje. Op dit moment knalt een prachtige gele kleur op de muur eruit. Om nieuwe ideeën op te doen en met interieur bezig te zijn, besloot Renate samen met haar nicht de Love Your Interior cursus te volgen.

binnenkijken jaren 30 woning - moodboard

Interieur inrichten op gevoel

We drinken een kop thee in de gezellige tuin en blikken terug op de cursus. Gezelligheid, vakkennis en een supercreatieve omgeving zijn de woorden waarmee Renate de cursus beschrijft. Een inspirerende cursus waarbij ze haar grootste verandering leerde kennen. Zo richtte Renate deze keer haar interieur in door middel van gevoel en niet alleen door te denken wat klopt of mooi is.

binnenkijken jaren 30 woning - tuin

Renate combineert graag diverse stylen. Een rustige, maar frisse en moderne basis met natuurlijke elementen en strakke items is waar Renate voor gaat.

binnenkijken jaren 30 woning - openhaard met schouw

Doordat er veel oude elementen in het huis bewaard zijn gebleven, geeft dit het jaren ’30 huis veel karakter. Hoe leuk is dit kleine luikje dat grenst aan de keuken?

binnenkijken jaren 30 woning - eethoek

Door de lichte basis komt het okergeel nog mooier tot zijn recht, en creëer je een frisse uitstraling. Het hout van de tafel en stoelen zorgen voor een gezellige en knusse sfeer. Kies net als Renate voor een stoere industriële lamp om het af te maken.

binnenkijken jaren 30 woning - oud & nieuw combineren

Wist je dat oud en nieuw eigenlijk heel goed samen gaan? Kijk maar eens naar de vintage koffers die voor een heel leuk contrast zorgen naast het moderne tafeltje. We zien tegenwoordig veel opgeknapte kastjes, tafels en stoelen. Ook Renate is niet bang om ergens de kwast op te zetten. Zo kreeg het voorheen mahonie tafeltje, nu een zwarte tint. Ze legde er een zwarte schaal op en voilà: daar is je opgeknapte, nieuwe tafel!

Achter het luikje dat we eerder beschreven, zit dus deze prachtige keuken verscholen.

Wij vonden het binnenkijken in de jaren 30 woning van Renate onzettend leuk! Wil je ook met je eigen interieur aan de slag? Inmiddels hebben we een speciale online cursus gemaakt waarin jij leert hoe je een interieurplan maakt. Van woonstijlen kiezen tot het maken van moodboards. Uiteindelijk kun jij jouw droominterieur creëren! Ontdek alles over de 8-weekse online interieurstyling cursus hier.

Scroll naar top