Thuiswerkplek inrichten: 4 handige tips

Sinds 2020 werken we met zijn allen steeds vaker vanuit huis. Thuiswerken kent zeker zijn nadelen, maar gelukkig zijn er ook voordelen. Je hoeft niet lang te reizen om achter je laptop of computer te zitten, maar het allerleukste – vooral voor de interieurliefhebbers: je mag zelf bepalen hoe je je werkplek inricht en waar je gaat zitten. Misschien is dit dan het juiste moment om je werkplek anders in te delen en het eens flink op te leuken. Hoe meer jij je thuis voelt op je nieuwe werkplek, hoe harder je aan de slag kunt. Hoe kun je optimaal jouw thuiswerkplek inrichten?

De juiste plek om te werken

Het allerbelangrijkste om je af te vragen is: waar werk je het liefst? Aan de keukentafel, woonkamer, slaapkamer of heb je een aparte kamer? Zorg dat je kiest voor een thuiswerkplek waar jij je het lekkerste bij voelt, en waar je de juiste werkhouding kunt aannemen. Op de bank of op bed zitten klinkt misschien heel verleidelijk, maar het is niet de plek waar je het heel lang vol gaat houden. Ook is het belangrijk dat je kiest voor een ruimte met grote raampartijen. Deze zorgen namelijk voor extra veel lichtinval, waardoor je een stuk prettiger kunt werken.

Een opgeruimde thuiswerkplek staat netjes

Opgeruimd staat netjes. Zo ook op je bureau. Wanneer je thuiswerkplek opgeruimd is, zorgt dat voor rust in je hoofd. Daardoor kun je meteen aan de slag. Maak gebruik van een handige en overzichtelijk mappenstructuur, minimaliseer je spullen, zorg voor opbergmandjes en ruim aan het einde van de werkdag alles netjes op. Zo kun je de volgende dag weer snel aan de slag.

Thuiswerkplek inrichten: verlichting bij je bureau

Naast een goede plek om te werken, is de juiste verlichting ook heel belangrijk. Hoe meer daglicht je ontvangt, hoe meer energie je zult hebben terwijl je aan het werk bent. Het kan ook zijn dat je het niet alleen maar redt met daglicht, omdat het eerder donker wordt of omdat je ’s avonds wat langer doorgaat. Des te belangrijker is het dat je de juiste verlichting bij de hand hebt. Kies daarom voor een bureaulamp, wandlamp, tafellamp of een mooie lamp aan het plafond.

Accessoires werken inspirerend

Iets op je bureau hebben staan dat inspirerend werkt, kan natuurlijk geen kwaad. Misschien dat je je daardoor meer op je gemak voelt tijdens het werken. Style je bureau door accessoires neer te zetten waar je blij van wordt. Misschien wel persoonlijke foto’s, een leuke plant of andere dierbare herinneringen. Ook kun je kiezen om iets aan de muur te hangen, bijvoorbeeld een leuke poster of een plank waar je dingen op kunt neerzetten. Maar let op dat je jouw thuiswerkplek niet te vol inricht.

Het is dus belangrijk dat je prettig kunt werken in een bepaalde ruimte dus breng wat kleur aan, zet wat gezellige accessoires neer, haal een mooie plant of bos bloemen voor in de ruimte waar je werkt en maak het af door mooie foto’s en inspirerende quotes aan de muur op te hangen. Maak van je (thuis) kantoor een gezellige werkplek!

thuiswerkplek inrichten

thuiswerkplek inrichten

Scroll naar top