Thuiswerkplek inrichten

Sinds 2020 werken we met zijn allen steeds vaker vanuit huis. Thuiswerken kent zeker zijn nadelen, maar gelukkig ook zijn voordelen. Je hoeft niet lang te reizen om achter je laptop of computer te zitten maar het allerleukste vooral voor de interieur liefhebbers: je mag zelf bepalen hoe je je werkplek inricht en waar je gaat zitten.

Misschien is dit dan het juiste moment om je werkplek anders in te delen en het eens flink op te leuken. Hoe meer jij je thuis voelt op je nieuwe werkplek, hoe harder je aan de slag kan.

De juiste plek om te werken

Het allerbelangrijkste om je af te vragen is; waar werk je het liefst? Aan de keukentafel, woonkamer, slaapkamer of heb je een aparte kamer? Zorg dat je kiest voor een fijne plek waar jij je het lekkerste bij voelt en je de juiste werkhouding kan aannemen. Op de bank of op bed zitten klinkt misschien heel verleidelijk maar het is niet de plek waar je je het heel lang vol gaat houden. Ook is het belangrijk dat je kiest voor een ruimte met grote raampartijen, deze zorgen voor extra veel lichtinval waardoor je een stuk prettiger kunt werken.

Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes zo ook op je bureau. Wanneer de plek waaraan je gaat werken opgeruimd is zorgt dat voor rust in je hoofd zo kan je meteen aan de slag. Maak gebruik van een handige en overzichtelijk mappenstructuur, minimaliseer je spullen, zorg voor opbergmandjes en ruim aan het einde van de dag wanneer de werkdag erop zit weer alles netjes op zodat je de volgende dag weer snel aan de slag kan gaan.

Verlichting bij je bureau

De juiste verlichting is naast een goede plek om te werken heel belangrijk. Hoe meer daglicht je ontvangt, hoe meer energie je zult hebben terwijl je aan het werk ben. Het kan ook zijn dat je het niet alleen maar red met daglicht omdat het eerder donker wordt of omdat je ’s avonds wat langer door gaat. Des te belangrijker is het dat je werkt en tegelijk de juiste verlichting bij de hand hebt. Kies daarom voor een bureaulamp, wandlamp, tafellamp of een mooie lamp aan het plafond.

Accessoires werken inspirerend

Iets op je bureau hebben staan wat inspirerend werkt kan natuurlijk geen kwaad. Misschien dat je je daardoor meer op je gemak voelt tijdens het werken. Style je bureau door accessoires neer te zetten waar je blij van wordt. Misschien wel persoonlijke foto’s, een leuke plant of andere dierbare herinneringen. Ook kan je kiezen om iets aan de muur te hangen bijvoorbeeld een leuke poster of een plank waar je dingen op kunt neerzetten.

Het is dus belangrijk dat je prettig kunt werken in een bepaalde ruimte dus breng wat kleur aan, zet wat gezellige accessoires neer, haal een mooie plant of bos bloemen voor in de ruimte waarin je werkt en maak het af door mooie foto’s en inspirerende quotes aan de muur op te hangen. Maak van je (thuis) kantoor een gezellige werkplek!

Scroll naar top