Frisse start; nieuw jaar, nieuw interieur

De feestdagen zijn al weer ruim voorbij, 2021 is begonnen en een nieuw jaar betekent een nieuwe kans om jouw interieur een frisse start te geven!

Als jouw interieur wel een frisse wind kan gebruiken, dan is de start van een nieuw jaar natuurlijk het moment om deze eens flink onder handen te nemen. Wat is nou fijner om het nieuwe jaar te beginnen met een fris en nieuw interieur!

Orde in de chaos

We doen het vaak niet bewust maar zonder dat we het door hebben liggen er op eens overal spullen in en door het huis. Een hoekje met losse rommeltjes daar en een stapeltje met papieren op de eettafel of ergens anders slingerend door het huis. Hoog tijd dus om alles netjes op te ruimen. Ga aan de slag met het ordenen, sorteren en weggooien. Ze zeggen natuurlijk niet voor niets ‘‘Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd’’. Alles wat over blijft mag natuurlijk een mooi plekje krijgen in het zicht of veilig achter een deurtje.

Kleur in huis

Vooral de wintermaanden kunnen nog best somber over komen en daarom kan een kleur in je interieur niet ontbreken. Kleur in huis zorgt voor een warm, fijn en vrolijk gevoel. Niets is zo persoonlijk als kleur, waar de een van roze houdt, houd de ander juist van blauw. Kleur toevoegen aan je interieur zal een verassend effect geven, door te kiezen voor een tint donkerder, lichter of totaal iets anders. Zoek daarom kleuren op in kussens en accessoires, schilder een of meerdere muren of zet een leuke en fleurige bos bloemen op tafel.

Meubels verplaatsen en een ander plekje geven

We raken vaak gewend aan de indeling van ons interieur zoals die op dat moment is. Maar door sommige meubelstukken te verschuiven en te verplaatsen creëer je een heel ander beeld. Op deze manier heb je ook nog eens het gevoel dat je de ruimte op een hele andere manier benut en lijkt het of je een compleet ander interieur hebt.

Accessoires, de finishing touch

Woonaccessoires zijn in elk interieur de finishing touch. Zonder accessoires oogt je frisse interieur misschien wat leeg en saai maar met (nieuwe) accessoires vul je dat binnen no time weer op. Het geeft net dat beetje extra sfeer in de ruimte van je interieur. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan andere kandelaars of waxinelichthouders, nieuwe fotolijstjes en frisse nieuwe kussens op je bank. Wil je het iets groter aanpakken denk dan aan een ander kunstwerk boven je bank, een nieuw vloerkleed of vervang de potten waar normaal altijd je planten in staan voor nieuwe.

Groen in huis

Denk er ook aan om een mooie plant neer te zetten. Je kan ook kiezen voor meerdere planten bij elkaar of verspreid door de ruimte. Zo blijf je niet met een kale of lege plek zitten en verdwijnt het gevoel dat er iets ontbreekt. Door een mooie plant aan de ruimte toe te voegen haal je ook gelijk meer leven in huis. Je kan voor een grote eyecatcher kiezen of voor meerdere kleinere exemplaren bij elkaar.

Geen idee waar je moet beginnen? maak dan eerst eens en moodboard. Op die manier creeer je richtlijn voor jezelf waarmee je aan de slag kunt. En kom je er helemaal niet uit? Meld je dan aan voor onze 8-weekse online interieurstyling cursus.

 

Scroll naar top