Nieuw jaar, nieuw interieur: tijd voor een frisse start

De feestdagen zijn alweer ruim voorbij en 2021 is begonnen. Een nieuw jaar betekent een nieuwe kans om jouw interieur een frisse start te geven. Niks is namelijk fijner dan het nieuwe jaar beginnen met een fris, opgeruimd en nieuw interieur. We geven een aantal fijne tips voor een frisse wind door jouw interieur.

nieuw interieur

Orde in de chaos

Zonder dat we het door hebben komen er opeens overal spullen in en door het huis te liggen gedurende het jaar. Een hoekje met losse rommeltjes hier en een stapeltje met papieren op de eettafel. Hoogste tijd dus om alles netjes op te ruimen. Ga aan de slag met het ordenen, sorteren en weggooien. Ze zeggen natuurlijk niet voor niets: “Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.” Alles wat over blijft mag natuurlijk een mooi plekje krijgen in het zicht of veilig achter een deurtje.

Kleur in huis

Vooral de wintermaanden kunnen nog best somber over komen en daarom kan een frisse kleur in je interieur niet ontbreken. Kleur in huis zorgt voor een warm, fijn en vrolijk gevoel. Niets is zo persoonlijk als kleur; waar de één houdt van roze, houdt de ander juist van blauw. Kleur toevoegen aan je interieur zal een verrassend effect geven. Kies bijvoorbeeld voor een tint donkerder of lichter dan je al in huis hebt, of kies een compleet nieuwe kleur. Zoek kleuren op in accessoires, zoals kussens kussens, schilder één of meerdere muren en zet een leuke en fleurige bos bloemen op tafel.

Meubels verplaatsen en een ander plekje geven

We raken vaak gewend aan de indeling van ons interieur zoals deze op dat moment is. Maar door sommige meubelstukken te verschuiven en te verplaatsen creëer je een heel ander beeld. Er is namelijk altijd veel meer mogelijk in je interieur. Met het verplaatsen van je meubels krijgt je ook het gevoel dat je de ruimte op een hele andere manier benut en lijkt het of je een compleet ander interieur hebt. Wat een kleine verandering in je “nieuwe” interieur al kan doen!

Accessoires, de finishing touch

Woonaccessoires zijn in elk interieur de finishing touch. Zonder accessoires oogt je frisse interieur misschien wat leeg en saai, maar met (nieuwe) accessoires vul je dat binnen no time weer op. Het geeft net dat beetje extra sfeer in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan andere kandelaars of waxinelichthouders, nieuwe fotolijstjes en frisse kussens op je bank. Wil je het iets groter aanpakken? Ga dan voor een ander kunstwerk boven je bank, een nieuw vloerkleed of vervang de bloempotten waar je planten in staan.

Groen in huis

Een fris, nieuw interieur kun je ook creëren door een mooie, nieuwe plant neer te zetten als eyecatcher. Of kies voor meerdere planten bij elkaar of verspreid door de ruimte. Zo blijf je niet met een kale of lege plek zitten en verdwijnt het gevoel dat er iets ontbreekt. Door een mooie plant aan de ruimte toe te voegen, haal je ook gelijk meer leven in huis. Groen in huis staat altijd sfeervol en kan altijd!

nieuw interieur

Nieuw interieur: zelf aan de slag

Geen idee waar je moet beginnen? Maak dan eerst een moodboard. Op die manier creëer je een richtlijn voor jezelf waarmee je aan de slag kunt en je visualiseert wat je mooi vindt. Kom je er helemaal niet uit? Meld je dan aan voor onze 8-weekse online interieurstyling cursus. Daarin ga je jouw interieurplan zelf maken, zodat jij een frisse wind door je interieur kunt halen.

Scroll naar top