Hoe stijl je een stoere meisjeskamer?

Hoe stijl je een meisjeskamer? Je wilt natuurlijk een unieke ruimte creëren met mooie kleuren en hippe printjes. Maar hoe pak je dit aan? In dit blog delen wij ons tips met jullie en laten we zien welke meubels en accessoires samen een mooie combinatie zijn!

Kleuren en materialen voor een meisjeskamer

Bij meiden denk je al snel aan roze, maar hoe tof is het om deze kleur te matchen met beige tinten en terracotta? Denk er wel aan dat je de keuzes niet alleen maakt, het blijft tenslotte de slaapkamer van je dochter. Maar het is begrijpelijk dat je de keuzes niet allemaal bij het kind durft neer te leggen. Want wees nou is eerlijk, we wilden als 6 jarig meisje allemaal een prinsessen slaapkamer, maar zodra je 12 werd moest dat roze prinsessen behang gelijk van de muren af.

Daarom kiezen wij voor de kleur terracotta als accentkleur. Deze kleur gaat goed samen met roze en met materialen zoals rotan en linnen. Deze combinatie creëert warmte, een stoere vibe, maar blijft door het kleuren thema met roze wel een echte meisjeskamer.

De kleur Petit Macaron no. 916 van Lab Paint is een prachtige basis kleur met een roze oranje ondertoon, perfect om te combineren met deze behang cirkel in een mooie beige tint of met dit prachtige behang in de kleur terracotta.

hemelbed van stof

Welke meubels voor een meisjeskamer?

Meubels uitzoeken kan lastig zijn, je wilt overigens dat je kind er voor een langere tijd plezier van kan hebben. Dit prachtige bed in een neutrale beige tint, is een bed wat voor een langere tijd mee kan! Door de kleur past dit bed in ieder interieur. Door met kleur te werken in het beddengoed, creëer je een totaal andere beleving. Om binnen het kleurenthema te blijven, past dit dekbedovertrek daar mooi bij. En met dit leuke sierkussen maak je het helemaal af!

Hoe leuke is deze trendy kledingkast in het roze? Hij past met de kleur perfect binnen het kleurenpalet. Maar hoe leuk is het om de kleding van je kind op dit rotan kledingrek te hangen? Dit geeft een onwijs speels effect en met de kleuren kun je altijd spelen. Het materiaal geeft een natuurlijke uitstraling aan de ruimte!

Accessoires & verlichting

De basis is helemaal af! Nu de accessoires nog, want zonder accessoires is het lastig om sfeer te creëren. Maar zorg niet voor te veel accessoires, dit kan rommelig overkomen en zorgen voor veel prikkels bij kinderen.

Kinderen spelen graag op de grond, een leuk vloerkleedje kan natuurlijk niet ontbreken. Deze jute manden zijn perfect om speelgoed in op te bergen of om te gebruiken als wasmand, en door het natuurlijke materiaal past het mooi binnen de stijl. Daar past ook een leuke jute poef bij, en wat vind je van deze hanglamp?

Vergeet niet om wanddecoratie toe te voegen, zoals een speels wandlampje, een leuke fotoplank of een mooi groot wandkleed als eyecatcher.

Probeer de accessoires te laten passen bij het thema van de slaapkamer, en hoe leuk als je oude vondsten toe kunt voegen die je bij je grootouders op zolder hebt gevonden!

Hopelijk heb je zo een fijn aantal tips gehad over hoe jij een stoere meisjeskamer kan stijlen!

Benieuwd naar onze tips voor het stijlen van een jongenskamer? Bekijk dan ons blog ”Hoe stijl je een hippe jongens kamer”.

Scroll naar top