Histor Kleur van het Jaar 2018 Climax

Histor lanceerde, zoals elk jaar, de Histor Kleur van het Jaar 2018 Climax. Histor Climax is een diepgrijze tint met een warme ondertoon en heeft een klassieke en tijdloze uitstraling. De eigenschappen van de kleur symboliseren de hectische tijd waarin we leven en de zoektocht naar nieuwe onderlinge verbondenheid met de wereld en met elkaar. We vertellen alles over de Histor Kleur van het Jaar 2018 Climax.

Histor Kleur van het Jaar 2018 Climax

Histor Kleur van het Jaar 2018

Climax is gekozen door een team internationale kleurspecialisten en past perfect binnen de vier kleurtrends die Histor heeft ontwikkeld voor 2018: Stilte, Droom, Essentie en Lef. Saskia Huiting, Histor stylist en trendwatcher: “De kleurtrends komen voort uit een wereldwijd trendonderzoek dat ieder jaar wordt uitgevoerd, waarbij onder andere gekeken wordt naar maatschappelijke en culturele trends. Bij Climax, de Histor Kleur van het Jaar 2018, komen twee klassieke tinten – zwart en indigo/blauw – samen. De tint zwart biedt geborgenheid en rust in een wereld waarin we continu met informatie overspoeld worden. De kleur indigo/blauw straalt vertrouwen, wilskracht en hoop uit”.

Histor Kleur van het Jaar 2018 Climax

De Histor kleurtrends

Climax is een kleur die zich aanpast aan haar omgeving en in verschillende settings andere kanten van zichzelf laat zien, dit zie je terug in de Histor kleurtrends van 2018. Zo heeft de Histor Kleur van het Jaar 2018 ook een bescheiden kant waarmee het een mooie, neutrale achtergrond vormt en andere kleuren de hoofdrol laat spelen. De kleur Climax versterkt in elke trend het karakter en verbindt de verschillende paletten met elkaar. Met de vier kleurtrends ‘Stilte’, ‘Droom’, ‘Essentie’ en ‘Lef’ speelt Histor in op de recente ontwikkelingen in de wereld.

Histor Kleur van het Jaar 2018 Climax

Histor Climax combineren

Climax bevat een flinke dot zwart en blauw. Daardoor zit er een paarse ondertoon in. Dat maakt hem interessant, omdat je er ontzettend veel kanten mee op kunt. Je kunt Histor Climax goed combineren met andere kleuren, zoals (oker)geel en groen. Ook verandert de kleur heel mooi mee met het daglicht. Het is een donkere kleur met veel positivisme. Daardoor past hij perfect in jouw interieur. Combineer Climax met lichte kleuren voor een chique effect in je woonkamer of ga voor een warme, luxe sfeer in de slaapkamer.

Andere Histor trendkleuren

We schreven al vaker over de trendkleuren van Histor. Zo lanceerden ze in 2019 de kleur Quiet Clearing en in 2022 de kleur Olive Sprig. Ontdek welke kleur het beste bij jou past op de website van Histor.

Scroll naar top