Binnenkijken bij LYI PRO cursist Sandra

Wij worden ontzettend blij van binnenkijken bij onze LYI PRO cursisten. Vandaag mogen we binnenkijken in de kleurrijke en warme nieuwbouwwoning van oud-cursist Sandra. Sandra volgde de LYI PRO interieurstyling cursus en is inmiddels haar bedrijf gestart als zelfstandig interieurstylist. Benieuwd hoe Sandra haar nieuwbouwwoning heeft ingericht? Kom gezellig binnenkijken!

Een blikvanger in de hal

Sandra: “Leuk dat jullie komen binnenkijken! Vorig jaar zijn wij hier gaan samenwonen in ons nieuwbouwhuis. Tijdens alle voorbereidingen was ons doel om ons huis een persoonlijke en warme sfeer mee te geven. Zo hebben we in de gang fotobehang van een oude foto van Breda. Mijn vriend heeft tot vorig jaar zijn hele leven in Breda gewoond en ik wilde daarom graag dat Breda terug zou komen in ons interieur. We hebben het fotobehang zelf ontworpen met een mooie tekst. Het is het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Een enorme blikvanger dus.”

Geen standaard nieuwbouwwoning

“Daarnaast hebben we geprobeerd om binnen alle grenzen onze standaard nieuwbouwindeling minder standaard te maken. De keuken hebben we verplaatst naar de buitenmuur, waardoor we de ingang naar de keuken konden veranderen en een mooie stalen pui konden plaatsen. Dit geeft meteen veel meer ruimte! En daardoor konden we een koffiecorner realiseren. Ook hebben we een deel van de garage bij onze woonkamer getrokken, waardoor het veel ruimtelijker voelt. We hebben veel met kleur gedaan in ons huis.”

Interieurstijlen combineren

“We zijn op zoek gegaan naar een gemene deler van onze smaken. Mijn vriend houdt meer van donkere interieurs en ik meer van licht. We waren allebei op zoek naar warmte en sfeer. Door te werken met warme aardekleuren is dit goed gelukt. We voelen ons er allebei heel prettig bij. Binnenkort gaan we een wand donkerder maken. Blijkbaar begin ik het donkere ook steeds meer te waarderen 😉 Ik denk dat ons huis goed laat zien dat ook nieuwbouw sfeervol kan zijn.”

Een unieke twist

“Ik ben in een interieur altijd op zoek naar “net even anders”. Ik hou van het combineren van verschillende materialen en oud en nieuw. Juist dát maakt een huis persoonlijk. Een huis mag iets uitstralen over de bewoners. Het hoeft allemaal niet zo braaf. Zo ligt er hier een brique oranje kussen op de bank. Ik ben altijd op zoek naar de juiste balans, maar wel met dat beetje spanning. Het is geen wetenschap, maar vooral gevoel. Ook in de andere kamers ben ik op zoek gegaan naar een warme sfeer. Ik hou ervan als het een beetje chique is, maar niet zo dat het een troonzaal wordt.”

Mijn favoriete plek is de slaapkamer

“Onze slaapkamer is misschien wel de favoriete kamer in huis. Het prachtige behang geeft zo’n fijn sfeertje en de dakserre een zee aan licht. Ook hier komen de warme kleuren weer terug en zo ontstaat er dan toch eenheid.”

“Mijn zoon heeft ook een zelfontworpen fotobehang gekregen ter herinnering van een van zijn mooiste vakanties en ons bezoekje aan de top van de Eiffeltoren. Mijn dochter wilde graag gezelligheid in haar kamer en samen kozen we ook hier voor warme kleuren. De oude kast van opa en oma is ook geschilderd en doet dienst als kledingkast. Dit is ook een hele fijne kamer geworden, dus we zijn allemaal dik tevreden. Al durf ik niet te beloven dat alles lang hetzelfde blijft ;-)”

Mijn droombedrijf: Sanse Doute Interieur

“Na ons nieuwbouw-avontuur en een burn-out had ik heel erg de behoefte om meer te doen met mijn creativiteit en passie. En ben ik daarom de Love Your Interior Pro cursus gaan volgen bij Mignon. Het heeft me enorm in mijn kracht gezet en ik vind het heerlijk dat ik nu steeds weer nieuwe dingen mag bedenken om anderen blij te maken met hun interieur. Een fijne plek, waar je je echt thuis voelt en die echt bij je past is zo belangrijk!

Inmiddels ben ik bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf: Sans Doute Interieur. Sans Doute is frans voor “zonder twijfel”. Ik heb ervaren dat er zeker bij nieuwbouw, maar ook bij een verhuizing of verandering van een interieur enorm veel keuzes op je af komen. Dat kan je veel stress geven, want ‘waar moet je beginnen?’. Het is mijn missie om die keuzestress om te zetten in voorpret door een passend plan te ontwerpen voor mijn opdrachtgevers. Daarnaast is Sans Doute fonetisch een verwijzing naar mijn naam: San doet…wat ze het liefste doet!

Het is echt een geschenk om dat te kunnen zeggen!”

SANS DOUTE INTERIEUR

Bedankt voor deze leuke binnenkijker Sandra, en we wensen jou ontzettend veel succes met je droombedrijf!

Scroll naar top