Hoe word je interieurstylist?

Gaat jouw vuurtje branden van interieur? Sta jij ‘s ochtends op met de gedachte dat jij méér wil doen met interieur? En ga je met diezelfde gedachte weer naar bed? Misschien heb jij het dan wel in je om interieurstylist te worden! Hoe zorg je ervoor dat jij succesvol aan je nieuwe carrière begint? We geven graag in samenwerking met Build Your Interior Business enkele tips om te beginnen als interieurstylist.

interieurstylist worden

Bepaal de interieurstijl

In de interieurbranche zijn er ontzettend veel stijlen om door te voeren in interieurs van je opdrachtgevers. Denk bijvoorbeeld aan Scandinavisch, landelijk of modern. Ook in je bedrijf als interieurstylist kun je er dus voor kiezen om je te richten op een stijl waar jij blij van wordt en daarmee bepaalde opdrachtgevers aantrekken. Of laat een specifieke woonstijl juist achterwege en kijk naar het type persoon waar je graag voor werkt. Het wel of niet bepalen van een stijl kan jou helpen om een mooie basis neer te zetten voor je werk als interieurstylist.

Volg een interieurstyling cursus

Het is belangrijk om over de juiste kennis te beschikken, zodat jij jouw opdrachtgever écht kunt helpen. Het is bijvoorbeeld goed om te leren hoe je een goed interieurontwerp maakt en uitwerkt voor verschillende ruimtes in huis, en waar je bijvoorbeeld rekening mee moet houden als het gaat om kleuren en licht. En het is natuurlijk goed om te weten hoe je die kennis in de praktijk brengt. Daarom is het aan te raden een relevante opleiding of interieurstyling cursus te volgen.

Zorg voor de juiste begeleiding

Digitaal al je kennis opdoen is superleuk. Maar het is stiekem nog leuker als je ook daadwerkelijk begeleiding krijgt van een professional. Iemand die al jaren doet wat jij graag wil gaan doen en aan wie jij al jouw vragen kunt stellen. Iemand die uit ervaring weet waar je tegenaan kunt lopen en die jou tips en adviezen kan geven om een nóg betere interieurstylist te worden.

Interieurstylist worden? Doe mee met BYIB PRO!

De Build Your Interior Business PRO interieurstyling opleiding is speciaal bedoeld voor jou als je méér wil dan alleen het inrichten van je eigen interieur. Als jij het superleuk vindt om als je werk anderen te helpen met het inrichten van hun woning. Tijdens de PRO interieurstyling opleiding leer je onder andere hoe je een interieurontwerp maakt, wat er allemaal komt kijken bij het werken als interieurstylist en hoe je de eerste stappen zet in je interieurstyling business.

We gaan dus veel dieper dan alleen het werk als interieurstylist. We helpen je ook bij het starten van je eigen interieurstyling business en je krijgt persoonlijke begeleiding om zelfverzekerd aan het werk te gaan en je kennis optimaal in te kunnen zetten. Wij helpen jou je dromen te verwezenlijken! Is dit iets voor jou? We starten op binnenkort met de volgende editie van BYIB PRO. Claim nu alvast jouw plekje!

Heb jij vragen of wil je gewoon eens kletsen over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Scroll naar top