Binnenkijken bij Mignon: een oud voorhuis uit 188O

“Hoe woon jij dan?” Dat is één van de meestgestelde vragen tijdens de cursussen. Iedereen is ontzettend benieuwd naar de inrichting van mijn woning. Inmiddels woon ik alweer 13 jaar samen met mijn man Erik en onze 3 kids (Joshua van 12, Jonah van 6 en Maylin van 2) in een oud voorhuis uit 1880 in Vragender, een klein dorpje in de Achterhoek. Vandaag mag je bij mij binnenkijken in een oud voorhuis

Wonen in een oud voorhuis uit 188O

Toen we het huis kochten, was het een bouwval en in de jaren ’70 waren grotendeels alle oude, originele elementen verwijderd. Vonden we zonde, dus daar gingen we mee aan de slag. Inmiddels 13 jaar later zijn we nog steeds aan het verbouwen. Schrik niet, want we wonen niet al 13 jaar in een bouwval. W pakken alles gewoon stapsgewijs aan. Sparen weer een beetje en gaan dan weer verder.

Door de komst van 3 kids moest de woning ook met ons gezin meegroeien. Vooral de bovenverdieping verdient nogal wat aandacht. Dit was voorheen een strozolder en had dus geen enkele voorziening. Je kijkt letterlijk op de dakpannen. Inmiddels hebben we boven een slaapkamer voor onszelf en een werkplek. En de komende periode is het de bedoeling dat de slaapkamers van de kids ook naar boven verhuizen.

binnenkijken in het oude voorhuis van Mignon

Dit is mijn favoriete plek in de woonkamer. Het is heerlijk licht en fijn om tussen de kids te zijn.

binnenkijken in een oud voorhuis

Een kijkje in onze keuken. Door de donkere achterwand komt het witte keukenblok mooi naar voren.

binnenkijken in een oud voorhuis

We hebben heerlijke openslaande deuren naar de tuin. Zodra het weer het toelaat, staan ze open!

binnenkijken in een oud voorhuis

De bovenverdieping met achterin onze slaapkamer en op de voorgrond mijn bureau. Hier kan ik rustig zitten werken aan opdrachten.

binnenkijken in een oud voorhuis

Mijn inspiratiewand met teksten en afbeeldingen. Vind ik ontzettend leuk om toe te passen naast mijn bureau.

binnenkijken in een oud voorhuis

In onze woonkamer hebben we een doorkijkhaard. Daardoor kun je naar de keuken kijken. Op de schouw staan foto’s van onze jongens.

binnenkijken in een oud voorhuis

Deze foto zegt genoeg 😉

Wat vond je van binnenkijken in een oud voorhuis? We vinden het ook leuk om bij jou binnen te kijken! Heb je één van onze cursussen gevolgd, dan vinden we het superleuk als je foto’s en een stuk tekst naar ons stuurt. Wie weet verschijnt jouw interieur dan binnenkort in ons online magazine.

Fotografie door Henny van Belkom (foto 1,3 & 7)
Fotografie door Linda Eibrink (foto 2,4,5, & 6)

Scroll naar top