De juiste vloer kiezen, hoe doe je dat?

De juiste vloer kiezen klinkt eenvoudig. Toch komt hier de nodige dosis smaak en kennis bij kijken. Naast dat een vloer mooi in de ruimte moet passen, is het ook belangrijk rekening te houden met de functie van de ruimte. Hoe je de juiste vloer kiest? In dit blog helpen wij je graag op weg bij het maken van de juiste keuze!

Hoe kies je de juiste vloer?

Vloer kiezen: denk praktisch!

Bij het kiezen van een vloer is het belangrijk dat je praktisch denkt. Wat we hiermee bedoelen is; moet er rekening gehouden worden met vloerverwarming? Spelen er regelmatig kinderen? Heb je huisdieren? Wat is het budget dat je er aan wilt besteden? Past de vloer ook bij de ruimte? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen om de juiste keuze te maken.

Bepaal de sfeer van je interieur

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je de sfeer van de ruimte bepaald. Zo weet je namelijk beter welke vloersoort het beste tot zijn recht komt in de ruimte en in de sfeer. Een vloer bepaald de basis van je interieurstijl. Het is geen woonaccessoire dat je weg kunt stoppen in een kast, het zal altijd zichtbaar zijn in de ruimte.

Een laminaat vloer

De laatste jaren hebben laminaatvloeren een flinke upgrade gekregen. Je vindt ze tegenwoordig in dessins die haast niet meer van het echte hout te onderscheiden zijn. Laminaat is erg gewild en beschikbaar in verschillende prijsklassen waardoor het betaalbaar is voor iedereen. Let wel op: hoe dikker de laminaat plank, hoe duurzamer en meer geluidsdicht de vloer is. Het enige nadeel van laminaat is dat dit niet krasvast is. Heb je een huisdier en/of spelende kinderen? Dan is laminaat misschien niet de beste keuze.

Houten vloer

Een houten vloer

De houten vloer blijft erg populair. Een houten vloer heeft een hele natuurlijke uitstraling. Deze vloersoort is vaak een duurdere investering, maar gaat daarentegen jaren mee! Ook in onderhoud is een houten vloer wat intensiever. Denk aan het eens per 3 jaar opschuren van alle planken en deze opnieuw voorzien van de nodige beschermlaag. Maar buiten dat is een houten vloer echt een waardevermeerdering in je huis!

PVC vloer

Een PVC vloer

De meest gebruikte en bekendste vloersoort is wel PVC. PVC lijkt op laminaat en heeft de uitstraling van een houten vloer of een tegel vloer. Het grootste voordeel van PVC is dat deze kleurvast is. Maar het is ook geschikt voor vloerverwarming en kan tegen vocht. Kortom, het pareltje onder de vloeren. Wanneer je voor een PVC vloer kiest, kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken (behalve de kleur misschien).

Een tegelvloer

Op zoek naar een oersterke vloer? Dan kun je kiezen voor een tegelvloer. Tegelvloeren zijn namelijk enorm sterk, krasvast én waterbestendig. Je kunt ze perfect gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast is een tegelvloer heel erg gemakkelijk in onderhoud. Wist je dat je tegenwoordig ook tegelvloeren hebt in een houtlook? Zo heb je alsnog de warme uitstraling van een houten vloer, maar wel alle onderhoudsvoordelen van een tegelvloer.

Tapijt vloer

Een tapijt vloer

Terug van weggeweest is de tapijt vloer. Heerlijk zacht voor onder je voeten en daarmee ideaal voor in de slaapkamer. Een groot voordeel van een tapijt vloer is dat het direct een warme sfeer geeft aan de ruimte. Je kunt een tapijt vloer ook goed op de trap gebruiken, hiermee maak je hem direct anti-slip om glijpartijen te voorkomen. Een tapijt vloer is een zeer budgetvriendelijke oplossing voor grote ruimtes.

 

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste vloer? Laat de LYI stylisten je helpen, plan eenvoudig een afspraak in met de interieurstylist naar jouw keuze.

Scroll naar top