Hoe creëer je rust en eenheid in je interieur?

Hoe je creëer je rust en eenheid in je interieur? Dit is toch wel een van de meest gestelde vragen tijdens onze interieurstyling cursussen.

Een wens dat iedereen eigenlijk wel voor zijn of haar interieur heeft, althans we hebben nog nooit iemand horen vragen hoe je onrust kunt creëren.

Om rust te creëren is het op de eerste plaats heel belangrijk dat je goed kijkt naar je interieur en welke spullen er allemaal staan. In verloop van tijd raakt de ruimte namelijk alsmaar voller en voller en vinden we het lastig om afstand te doen van verschillende meubelen en accessoires.

Een heel belangrijke tip is dus om te starten met opruimen! Ga echt eens heel erg kritisch kijken waarom de spullen die je hebt er staan, heb je het allemaal nodig? En voegen ze daadwerkelijk ook iets toe aan de ruimte? Wat ik voor mezelf aanhoud is of ik er ook echt nog wel heel erg blij van word!

Opruimen dus! En zijn er spullen waar je eigenlijk nog geen afstand van wilt doen en ze ook niet terug in je interieur wilt? Zet ze dan op zolder of berg ze elders op dan kan je altijd nog weer eens een keertje wisselen. Heb je al een jaar niet meer naar de spullen omgekeken die je hebt opgeborgen? Dan is het misschien een idee om er iemand anders blij mee te maken of ze naar de kringloop te brengen.

Tja en dan die eenheid? Eigenlijk is het vooral heel erg belangrijk dat je de kleuren en materialen die je gebruikt overal terug laat komen, heb je veel blauwe accessoires? Overweeg dan eens om een muur in een blauwtint te schilderen. Heb je een mooi item op de wand? Kijk dan welke kleuren daarin zitten en laat die kleuren ook weer terugkomen in je accessoires of op een andere wand. Ook is het leuk om de kleuren die je ziet terugkomen in je interieur te matchen met een gaaf behang!

Op onderstaande afbeeldingen hebben we wat voorbeelden voor je verzameld.

Hier zie je hoe goed je accessoires kunt combineren met een mooi behang, de kleuren die in het behang zitten komen terug in de kussen en de kleur groen in het behang komt weer terug in de raamdecoratie. Er word veel gebruik gemaakt van kleur in dit interieur maar het geheel blijft wel rustig en vormt een mooie eenheid.

Nog een kleurrijk interieur. De kleur van de wand komt ton sur ton terug in de kussens op de bank en de blauwtinten zie je tevens terugkomen in het lampje en de kunstwerkjes op de wand. Ook het geel komt terug in de gordijnen, stoel, kunstwerkjes en de kaarsen.

Hier zie je een wat rustiger interieur met grijs en blauwtinten welke je steeds terug ziet komen. Verschillende blauw-groen tinten in de kussens, blauw in het kleed en de vouwgordijnen. Diezelfde kleuren komen terug in de IXXI boven de schouw.

Wil je nog meer tips? Meld je dan aan voor 1 van onze interieurstyling cursussen welke na de zomer starten!

Scroll naar top