Haal de lente in huis!

Nog heel even en de lente gaat officieel van start. Dat betekent tijd voor weer wat nieuwe interieur veranderingen in huis. Want hoe leuk is het om de lente van buiten naar binnen in huis te halen. Haal de lente in huis met onze 5 tips. 

Wat doet de lente met jouw interieur?

Een nieuw seizoen kan veel doen, niet alleen met jezelf maar ook met je interieur. Nu de lente voor de deur staat, de zon steeds meer begint te schijnen en het langer licht is buiten, is het licht ook heel anders in huis. Er komt namelijk veel meer licht binnen en het licht is warmer. Een mooi moment dus om eens kritisch naar je inrichting te kijken. Zo kan je met een aantal simpele aanpassingen jouw interieur gereed maken voor een nieuw seizoen. Het voorjaar is in aantocht!

Haal de lente in huis!

Haal de lente in huis met een frisse nieuwe kleur op de muur

Een nieuwe kleur op de muur kan een enorme verandering teweeg brengen in je interieur. Warme aarde en roze tinten geven een echt voorjaarsgevoel. Combineer dit met groen en je haalt letterlijk een buitengevoel naar binnen. 

Een vrolijke bos bloemen, ultieme lentegevoel

Een vrolijke bos bloemen op tafel haalt het ultieme voorjaarsgevoel naar boven vinden wij. Het voorjaar is natuurijk het bollenseizoen, wat dacht je van een prachtige boeket met Tulpen, Ranonkels en Anemonen. Iets later in het voorjaar zijn de Pioenen weer verkrijgbaar, naast dat ze prachtig zijn geuren deze ook nog eens heerlijk!

Toch niet zulke groene vingers? Of bang dat dit niet langer dan een dag of twee blijft staan? Kies dan bijvoorbeeld voor een zijde boeket, net echt en gaat heel wat langer mee.

Met deze 5 tips haal je de lente in huis

Meubels een nieuwe plek geven

Voor een voorjaarsgevoel hoef je natuurlijk geen nieuwe meubels te kopen. Maar kijk eens kritisch naar je indeling. Misschien kan je met meubels schuiven of nieuwe plekjes creëren? Geen ruimte om te schuiven? Je meubelen een ander kleurtje geven kan ook een enorme opfrisser zijn.

Het voorjaar is ook het moment om eens even flink op te ruimen. Misschien heb je wel teveel meubelen staan? Berg deze dan op, zo begin je het nieuwe seizoen met een frisse start!

Veranderingen aan de muur

Een leuk nieuw schilderij, een mooie foto of meerdere mooie posters met mooie kleurencombinaties aan de wand geven een heel ander effect. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kleurrijke bloemenprint of een mooie print met vogels erop.

Nieuw kleed en kussens erin

Een nieuw kleed en nieuwe kussens op de bank kunnen een enorm verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor luchtige materialen zoals sisal voor het kleed en kleurrijke linnen en katoen voor de kussens.

Met deze 5 tips haal je de lente in huis

Je zal zien dat wanneer je met deze 5 tips aan de slag gaat, je binnen no time het voorjaar in huis haalt. Benieuwd naar nog meer inspiratie tips? Houd dan onze interieur inspiratie pagina in de gaten. 

Scroll naar top