Flexa kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn

Wanneer het najaar eraan komt, is dat het perfecte moment voor alle verf- en behangmerken om de kleur van het jaar te presenteren. Zoals altijd trapt Flexa af. Dit jaar is de Flexa kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn. We vertellen graag meer over de kleur Tranquil Dawn.

Hoe wordt de Flexa kleur van het jaar 2020 bepaald?

Elk jaar komen Flexa-kleurspecialisten bij het Global Aesthetic Center met internationale designexperts en architecten bij elkaar. Op dat moment bespreken ze de nieuwste wereldwijde trends. Trends waar we allemaal mee te maken zullen krijgen. Vervolgens gaan deze experts aan de slag om deze inzichten te vertalen naar één hoofdkleur voor 2020. De trendkleur zal huizen over de hele wereld gaan kleuren.

Flexa kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn

In 2020 start er een nieuw decennium. Je kunt het écht zien als een nieuw begin. Onze wereld wordt steeds hectischer en vooral ook digitaler. We voelen daarom een drang naar meer bezinning en hartelijkheid. De kleurexperts van Flexa hebben zich daarom laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht. Als verwijzing naar een rustige dageraad hebben zij de nieuwe Flexa kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn ontwikkeld. Tranquil Dawn ligt net als de vluchtige ochtendlucht in het midden tussen groen, blauw en grijs. De perfecte kleurtrend voor 2020.

Flexa Tranquil Dawn combineren

Deze veelzijdige Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn is bijzonder. Hij lijkt te veranderen op basis van de kleuren waar hij mee wordt gecombineerd. Het effect van de kleur is heel anders binnen warme, neutrale, zachte of felle paletten. Door Tranquil Dawn te combineren met zandtinten creëer je een ontspannen, heilzame ruimte waarin de nadruk ligt op welzijn en positieve interacties. In combinatie met zachte, gezellige kussens en kleedjes, warme houtelementen en verkwikkende binnenplanten maak je deze luchtige look helemaal af.

Of combineer de Flexa Kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn met pure materialen zoals linnen, hout en marmer en je hebt een kamer waarin je echt tot rust kunt komen. Conclusie: met Tranquil Dawn kun je alle kanten op!

Flexa kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn

Foto’s via Flexa.

Meer weten over Flexa Tranquil Dawn? Lees er hier meer over. Benieuwd naar de trendkleur van het jaar 2021? In dit artikel vertellen we alles over Brave Ground.

Scroll naar top