Een interieur opleiding volgen: de voordelen

Interieurstyling is een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen een eigen interieurontwerp bureau en/of studio mag en kan beginnen. Je hebt er dus eigenlijk niet eens een cursus of opleiding voor nodig. Maar wat ons betreft is dat wel heel erg handig! Er komt namelijk zoveel meer kijken bij interieurontwerp dan alleen het kiezen van bijvoorbeeld een kleur op de wand. Een interieur opleiding volgen die bij je past: dit zijn volgens Love Your Interior & Build Your Interior Business de voordelen.

LYI stylist Ilse

Een interieur opleiding volgen

Vrijwel iedereen weet wel een mooie kleur voor op de muur uit te zoeken in de bouwmarkt en veel mensen kunnen van hun eigen interieur ook iets moois maken. Een fijne plek om te wonen. Maar zodra jij besluit om professioneel interieurs te gaan ontwerpen, komt er veel meer bij kijken. Je kijkt namelijk niet meer alleen naar wat jij mooi vindt en jouw stijl, maar het gaat om het blij maken van jouw opdrachtgevers. Het ontwerp dat je maakt moet passen bij de wensen en behoeften van jouw opdrachtgever. En door het volgen van een cursus of opleiding in interieur, weet jij precies hoe je daarvoor kunt zorgen.

Voordelen van een interieur opleiding volgen

Dit vinden wij de voordelen van het volgen van een interieurcursus of opleiding:

  • Je krijgt allereerst een bak aan kennis. Niet alleen over de woonstijlen en kleuren, maar bijvoorbeeld ook over licht(gebruik) en welk effect dit heeft op kleur,  hoe je een ruimte kunt indelen, hoe je 3D-tekeningen maakt en hoe je moodboards met een wauw-effect creëert.
  • Je leert hoe jij de wensen van jouw opdrachtgever vertaalt naar een interieurontwerp. Je kijkt dus niet alleen naar de laatste trends, maar ook naar de behoeften en gezinssituatie van je opdrachtgever. Zo kun je een goed en passend interieurontwerp presenteren.
  • Door de kennis die je opdoet tijdens het volgen van de interieur opleiding, kom je gewoonweg veel professioneler over. Je weet namelijk waar je het over hebt en kunt jouw passie voor interieur daardoor nóg sterker overbrengen.

Hoe kies je een interieur opleiding?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op een interieurcursus of -opleiding. Het belangrijkste is dat je voor jezelf de volgende twee uitgangspunten pakt:

  1. Over hoeveel kennis beschik je al? Moet je echt nog alles leren of heb je al een bepaald niveau bereikt?
  2. Wil je alleen leren over het ontwerpen van interieurs? Of ook over andere dingen, zoals het starten van je eigen interieurstyling bedrijf of het ondernemerschap als interieurprofessional?

Zodra je weet in welke fase jij zit, kun je gaan kijken wat bij jouw wensen past. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden en kijk naar datgene waar jij blij van wordt.

Een interieur opleiding volgen bij Build Your Interior Business

Bij de PRO Interieurstyling opleiding van Build Your Interior Business gaan we juist in op een combinatie van beide uitgangspunten. Deze opleiding is namelijk voor jou bedoeld als jij méér wil dan alleen het inrichten van je eigen interieur, maar ook als je méér wil leren over ondernemen. Tijdens de PRO interieurstyling opleiding leer je onder andere:

  • Hoe je een goed interieurontwerp maakt en uitwerkt voor verschillende ruimtes in huis;
  • Wat er allemaal komt kijken bij het werken als interieurontwerper of -stylist;
  • Hoe je de kennis in de praktijk brengt, en;
  • Hoe je de eerste stappen zet in je interieurstyling business.

We gaan dus veel dieper dan alleen het werk als interieurstylist. We helpen je ook bij het starten van je eigen interieurstyling business en zijn jouw mentor om zelfverzekerd aan het werk te gaan. Wij helpen jou je dromen te verwezenlijken!

Meer weten over de PRO Interieurstyling opleiding of meteen even kennismaken? Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar top