Deel 3; Afscheid van gebroken wit, tijd voor kleur!

Wat leuk dat je ons derde blog uit de serie ‘Verbouwen & verhuizen in 7 weken’ leest!

Maak kennis met nieuw LYI stylist Floor van den Elzen. Floor is trotse eigenaresse van haar eigen onderneming Studio Pax en komt uit het prachtige Maastricht. Na 4 verbouwingen noemt ze zich ondertussen een echte ervaringsdeskundige op dat gebied. Over dat onderwerp zal ze de aankomende weken bloggen om je mee te nemen in het proces van een verbouwing en verhuizing. Vandaag lees je het derde blogartikel van LYI stylist Floor van @studiopax. Over haar verbouw- en verhuisavontuur. Deel 3; Ik heb afscheid genomen van RAL9010, tijd voor kleur!

In deze blogserie ga ik, Floor van Studio Pax, je meenemen in de verbouwing en keuzes die we maakte voor ons nieuwe droomhuis in Maastricht, een karakteristiek herenhuis dat bijna 100 jaar oud is.’

Enthousiast van start

Ik ging mega enthousiast van start met een kleurplan nog voordat we de sleutel hadden, toen ik het huis één keer dertig minuten gezien had op een druilerige dag. Geen idee dus dat we gingen ‘Verbouwen & verhuizen in 7 weken’ en hoe het licht naar binnen viel. Dit en mijn (door zwangerschap) wispelturigheid zorgden ervoor dat ik uiteindelijk 3 kleurplannen heb gemaakt. Het gerealiseerde kleurplan is een idee dat me inviel tijdens het wandelen met Pax.

Bye gebroken wit

Ik wist het meteen, in dit huis geen wit. Dat betekent niet dat het een kermis aan kleuren is geworden. Wit is een veilige keuze voor veel mensen, dat is eigenlijk gek want met wit creëer je juist enorme contrasten. Maar niet alleen enorme contrasten spelen een rol, wat dacht je van reflectie, gebrek aan warmte en persoonlijkheid. Wit is de veilige keuze maar kan ook heel snel omslaan in een kille beetje klinische sfeer. Ik kies liever voor een mooie neutrale en warme basis.

Old linen is het nieuwe wit

Mijn all-time favoriete verfkleur: Old Linen van Pure & Original. Een mooie warme basistint die perfect past bij veel woonstijlen. Deze kleur is de basiskleur voor ons hele huis. Met uitzondering van al het houtwerk, de kozijnen, binnendeuren, boekenkasten en en-suite deuren zijn wél wit. Een mooi en warm contrast met Old Linen.

Verbouwen & verhuizen in 7 weken

Ondersteboven

Het anders doen dan andere vind ik erg leuk, dat geeft een huis persoonlijkheid en karakter. Wij hebben in de zitkamer hoge plafonds en een prachtige erker, ik heb gekozen om hier een hoge lambrisering te verven met de basiskleur Old Linen. Daarboven heb ik een warme groentint gekozen die ik heb doorgetrokken op het plafond. Hierdoor zorg je ervoor dat de ruimte als een warme deken over je heen valt. Omdat wij hoge plafonds hebben, “valt het plafond niet op je hoofd”.   

Kleur boven lambrisering en plafond: 
Tundra, Pure & Original
Kleur boven lambrisering en plafond: 
Tundra, Pure & Original
Kleur onder lambrisering: Old Linen, Pure & Original

.

 

Verf in combinatie met behang

In de eetkamer heb ik ervoor de kozen om het kleurenpalet van de zitkamer door te trekken. Dit is de ruimte in het huis met de minste lichtinval, daardoor heb ik ervoor gekozen om de volledige ruimte inclusief het plafond te verven in de basiskleur, Old Linen. We hebben ook in deze ruimte een prachtige schouw, deze wilde ik gaan benadrukken. Hier heb ik de kleur Tundra (van het plafond in de zitkamer) laten terugkomen. Aan weerszijde van de schouw heb ik gekozen voor een behang.

Behang: Eijffinger Twist 318011
Behang: Eijffinger Twist 318011

Tip 1: neem de verfstaaltjes mee als je behang gaat uitzoeken, zo vind je altijd een perfecte match.
Tip 2: werk andersom, kies een mooi behang en haal hier kleuren uit voor de muren.

Klaar voor een statement?

Ik hou ervan om een statement kleur te kiezen, een felle kleur op een subtiele manier verwerkt. De perfecte plek hiervoor is een “boog”, de binnenkant van een doorgang. Een stukje muur dat vaak als niet zo belangrijk wordt gezien maar ik gebruik het om het statement te maken. Een duidelijke scheiding naar een nieuwe ruimte in het huis. Ik heb gekozen voor kobaltblauw, and i love it!

 

Verbouwen en verhuizen in 7 weken

.     

Je ziet hier ook meteen de laatste kleur van het kleurenpalet van de begane grond. Ik wilde graag een warme tint in de werkkamer, een rustige kleur die afwijkend is van de zit en eetkamer omdat de blauwe boog de perfecte afscheiding is. Kleur: Rose Dust, Pure & Original.

Een hele ruimte kobaltblauw

Ik wilde de statement kleur op nog een plek in huis laten terugkomen, een plek die vaak vergeten wordt en waar je juist kan experimenteren: het toilet! In de voor en na foto zie je het bewijs dat er echt niet veel nodig is om een compleet nieuwe look te creëren.

      Verbouwen & verhuizen in 7 weken

Volgende blog in de serie ‘Verbouwen & verhuizen in 7 weken’

Weten hoe het verder gaat met Floor in ‘Verbouwen & verhuizen in 7 weken’? Hou onze interieurinspiratie pagina in de gaten voor de volgende blogs van Floor. En voor meer verbouw, verhuis en interieurinspiratie volg dan Floor van Studio Pax op Instagram.

Scroll naar top