Deel 2; Nieuwe indeling van drie ruimtes

Maak kennis met nieuw LYI stylist Floor van den Elzen. Floor is trotse eigenaresse van haar eigen onderneming Studio Pax en komt uit het prachtige Maastricht. Na 4 verbouwingen noemt ze zich ondertussen een echte ervaringsdeskundige op dat gebied. Over dat onderwerp zal ze de aankomende weken bloggen om je mee te nemen in het proces van een verbouwing en verhuizing. Vandaag lees je de tweede blog van LYI stylist Floor. Over haar verbouw- en verhuisavontuur. Deel 2; Nieuwe indeling van drie ruimtes. Oftewel een compleet nieuwe indeling van drie ruimtes én hoe “oude” meubels je kunnen verrassen in een nieuw huis.

 

In deze blogserie ga ik, Floor van Studio Pax, je meenemen in de verbouwing en keuzes die we maakte voor ons nieuwe droomhuis in Maastricht, een karakteristiek herenhuis dat bijna 100 jaar oud is.’

Eerst de indeling

We waren er al snel over uit dat we tijdens onze verbouwing niks constructiefs gingen doen, we hebben alle ruimtes dus gelaten zoals ze zijn. Maar wel effectiever en beter ingedeeld. Ik neem jullie mee in drie ruimtes die een nieuwe indeling kregen.

Zitkamer

Wat er vaak gebeurt in zitkamers is dat de bank tegen de muur wordt geplakt. Als er ruimte is, haal dan ALTIJD de bank van de muur af, dit maakt het geheel veel ruimtelijker. Dat heb ik ook gedaan. De vorige bewoners hadden de bank niet alleen tegen de muur maar ook tegen de deur van de gang naar de zitkamer staan, waardoor deze deur dus niet meer bruikbaar was. Door de tv-aansluiting te verplaatsen naar de linkerkant van de schouw, konden we de bank voor een deel in de erker plaatsen en van de muur af zodat je vanaf de gang weer de woonkamer in kunt.

Deel 2; Nieuwe indeling van drie ruimtes
Instagram post Studio Pax ‘Before & after van de zitkamer’

Slaapkamer

Het voormalig thuiskantoor is onze master-bedroom geworden. Een enorme ruimte van 6 meter lang en 4,5 meter breed. Waar alleen een bed van 1,80 meter erg eenzaam en verloren zou zijn. Dat heb ik opgelost door de ruimte te splitsen in de slaapkamer en inloopkast. Het splitsen heb ik op twee manieren gedaan, met verf en met meubels omdat we flexibel willen blijven met de ruimte hebben we gekozen om geen blijvende splitsing in de vorm van een muur te plaatsen. Ik heb de ruimte gesplitst door het plafond en de muren in 2 verschillende kleuren te verven. Je komt binnen in de inloopkast, ik heb gekozen voor 2,5 meter kast aan beide kanten met het doel dat je rondom de hele kast kan lopen. Een deel van de kast splitst de ruimte daarom in twee. We gebruiken de achterkant van de kast als begin van onze slaapkamer, hier staat ons bed tegenaan. Op deze manier hebben we een hele grote ruimte ingedeeld zodat het toch knus en fijn aanvoelt.

Nog op de to do list: we hebben gekozen voor PAX kasten van de IKEA, deze hebben natuurlijk geen mooie achterkant, we gaan de kasten van buiten bekleden met houten latten panelen.

kledingkast

Wasruimte

In oude panden is de indeling niet altijd even logisch zoals we dat nu bij nieuwbouw doen. Op de plattegrond bij aankoop stond voor deze ruimte “slaapkamer” ingetekend. Ik wist meteen dat we dit niet gingen gebruiken als slaapkamer omdat achter deze ruimte de badkamer zit en omdat er 2 deuren in de ruimte zitten is een ideale indeling ook ver te zoeken. Ik heb besloten om van deze ruimte de wasruimte te maken, ideaal op de eerste verdieping, qua afmetingen perfect én geen last van de 2 deuren die in de ruimte uitkomen. Om de wasruimte en de badkamer met elkaar te verbinden hebben we ervoor gekozen om de vloertegel van de badkamer ook in de wasruimte te gebruiken.

Hoe meubels uit ons vorige huis een nieuwe plek hebben gekregen.

Wij konden alle meubels uit ons vorige huis gebruiken voor het nieuwe huis omdat we van een woonoppervlakte van 159m2 naar een woonoppervlakte van 222m2 zijn gegaan. Ga je kleiner wonen? Dan is het gebruiken van oude meubels niet altijd een optie.

Eetkamer

Ik wist het zeker, we moesten opzoek naar een nieuwe eethoek. Want de eethoek die we hadden, een zwarte ronde tafel van 150 doorsnede en 6 grijze velours stoelen paste perfect in ons vorige huis maar in mijn hoofd niet in het nieuwe huis. De nieuwe eetkamer is een veel grotere ruimte, een beetje rechthoekig. Ik kon onze eethoek al verkopen maar dacht al snel, voor het bedrag waar ik de eethoek voor verkoop heb ik geen nieuwe gekocht. Voorlopig, door budget redenen moesten we het nog maar doen met deze eethoek. Gelukkig maar! Want ik had het fout, onze eethoek past perfect in de nieuwe ruimte. Hij komt zelfs nu nóg beter tot zijn recht. Komt deels ook door de nieuwe lamp erboven, een design klassieker, de vertigo hanglamp in een doorsnede van 170 (groter dus dan de tafel). Schrijf je “oude” meubels dus niet te snel af, wie weet verrassen ze je nog!

Deel 2; Nieuwe indeling van drie ruimtes

Nog een leuk weetje over de zwarte kast op deze foto. In ons vorige huis stonden hier allerlei spullen in, boeken, koffie, vliegenmepper, waxinelichtjes, noem maar op. In dit huis is het niet zomaar een zwarte kast met spullen maar is het een wijnkast geworden. Hoog tijd dus voor etentjes aan onze oude tafel!

 

Houdt onze interieurinspiratie pagina in de gaten voor de volgende blogs van Floor. En voor meer verbouw, verhuis en interieurinspiratie volg dan Floor van Studio Pax op Instagram.

Scroll naar top