Boerderij vol contrasten: binnenkijken bij Mignon

Onlangs (2018) verscheen er een heel leuk artikel in het tijdschrift Vriendin van het ‘oude’ huis van Mignon. De foto’s zijn in 2016 al geschoten tijdens een prachtige zomerse dag in het huis in Vragender. Het huis is onlangs verkocht en Mignon is met man en kids neergestreken in Den Haag. Maar zo’n mooie binnenkijker is natuurlijk een prachtige herinnering aan het huis waar ze 15 jaar met veel plezier hebben gewoond. Dus ter inspiratie: we kijken binnen in een boerderij vol contrasten.

De charme van de boerderij vol contrasten

Mignon zag meteen de charme van de vervallen boerderij die ze jaren terug kochten. Ze bracht het originele karakter terug mét het comfort van nu. Mignon houdt van contrasten en het combineren van verschillende woonstijlen en zag het als een leuke uitdaging om de vervallen boerderij aan te pakken. Het hele huis werd aangepakt, van ramen tot vloeren en alles daartussenin. Het doel was om het originele karakter van de woning zoveel mogelijk terug te brengen, omdat deze tijdens een eerdere verbouwing waren weggehaald.

boerderij vol contrasten

boerderij vol contrasten

boerderij vol contrasten

boerderij vol contrasten

boerderij vol contrasten

Mignon houdt van een landelijke woonstijl, maar ook van industrieel. Van lichte en vergrijsde kleuren en veel natuurlijke materialen. Een combinatie van stijlen, waar designklassiekers prima naast een modern meubel kunnen staan. Mignon vindt dat je altijd spullen moet kiezen die je je hele leven lang mee wil nemen, waar je zoveel binding mee hebt, dat je ze overal mee naartoe sleept. Waar je ook gaat wonen.

boerderij vol contrasten

boerderij vol contrasten

boerderij vol contrasten

boerderij vol contrasten

Een element in de woning dat lijkt op de oude stijl zijn de zwart-witte tegeltjes in de badkamer. Daardoor komt het karakter van de boerderij terug, maar wel op een manier zoals je deze nu toepast.

boerderij vol contrasten

boerderij vol contrasten

Je hoort vaak dat het huis van een interieurontwerper nooit af is, maar dat is in deze boerderij van Mignon niet het geval. “Ik ben altijd op zoek naar rust om me heen en dat krijg je niet als je steeds je huis op z’n kop zet. Je ziet zo veel moois langskomen en trends gaan zo snel. Voor jezelf vind je lastiger de dingen die bij je passen dan voor klanten. Ik kijk van buiten naar binnen, dat is veel makkelijker dan in je eigen omgeving iets aanpassen.”

Wat vind jij van de boerderij vol contrasten van Mignon?

Fotografie: Henny van Belkom producties

Scroll naar top