Meet the Stylist – LYI interieurstylist Geraldine

Meet the Stylist – LYI stylist Geraldine! We laten je graag kennis maken met onze LYI interieurstylisten. Dit keer stellen we LYI interieurstylist Geraldine aan je voor. Met haar bedrijf Studio Gigi verzorgt Geraldine interieurontwerp en realisatie in de regio Noord-Holland. We gaan een kijkje nemen bij één van haar projecten!

Meet the Stylist - LYI stylist Geraldine

Meet the Stylist – LYI stylist Geraldine

Stijl: Mijn stijl omschrijf ik als kleurrijk en uniek. Met de focus op luxe materialen en mooie prints. Ik houd van echte eyecatchers. Net anders dan wat op dit moment ‘in’ is. De trends wel toepassen, maar dan met een persoonlijke touch!

Favoriete kleur: Absoluut de bruin/oranje kleur van terracotta! Ik was me er nooit zo van bewust maar heb gemerkt dat ik steeds kies voor aardse nuances, zelfs mijn huisstijl kleuren zijn in terracotta kleur. Ook houd ik erg van groen, bijna wel alle tinten groen maar in huis heb ik vooral een voorkeur voor de vergrijsde groene tinten.

Favoriete design item: De Soriana sofa van Cassina. Een dikke, vette favoriet!

Favoriete behang: Dat is met stip op nummer 1 de Timor van Arte uit de Archipelago collectie. En dan de groene versie natuurlijk!

Favoriete plek in huis: Onze tuin! Uniek natuurlijk als je in Amsterdam woont, dit is dan ook echt mijn favoriete plek om te zijn.

 

Geraldine Gits - Studio Gigi

 

Vertel kort iets over jezelf

Mijn naam is Geraldine en samen met mijn vriend en ons hondje wonen we sinds 1,5 jaar in ons heerlijke huis in de Rivierenbuurt te Amsterdam. We hebben er veel voor over gehad toen we dit huis kochten en dan met name omdat we heel graag een tuin wilden. Daar genieten we nu optimaal van! Een nadeel is wel dat we niet heel veel meer te besteden hebben om het huis zelf onder handen te nemen ha, ha! Maar dat nemen we voorlopig voor lief. Uiteindelijk zal het er natuurlijk wel van komen en daarna.. ben ik bang dat we weer gaan verhuizen; ik ben een soort zigeuner; ik houd van verhuizen!

Meet the Stylist - LYI stylist Geraldine

Wat doe je precies voor werk?

Ik ben interieur stylist en werk vanuit mijn eigen bedrijf Studio Gigi. Daarnaast verzorg ik als freelance interieur stylist opdrachten voor andere interieurontwerpers. Dat is echt een compliment, dat andere ontwerpers vertrouwen hebben in mijn kunnen en stijl als interieur stylist!

Meet the Stylist - LYI stylist Geraldine

Hoe ben je gestart?

Ik heb de opleiding Artemis gedaan. Vier jaar lang heb ik op verschillende niveau’s alles geleerd over het vak styling, zowel in de richting van fashion als interieur. Allround dus. Tijdens de opleiding ontdekte ik echter dat mijn hart uiteindelijk harder gaat kloppen bij alles wat interieur ademt, net iets meer dan bij fashion. Terwijl, toen ik startte juist dacht dat het andersom was! Maar als kind was ik al zeer actief in het continue veranderen van het interieur van mijn slaapkamer. Mijn moeder gaf me zelfs, toen ik nog behoorlijk jong was, een pot verf, ‘schilder die muur nu zelf maar’… zo vaak wilde ik mijn slaapkamer veranderen ha, ha! Ik dacht altijd dat een carriere in de interieur wereld slechts was weggelegd voor een paar lucky few maar tijdens de opleiding aan Artemis kwam mijn passie dus weer omhoog en heb ik me er goed in kunnen ontwikkelen.

 

Ik ben na de opleiding toch niet meteen voor mezelf gestart, ik wilde eerst nog iets meer zelfvertrouwen krijgen en werkervaring opdoen. Na een tijdje in loondienst te hebben gewerkt merkte ik gewoon dat ik er klaar voor was, het begon te kriebelen en juist op dat moment kwam ik de PRO opleiding van Mignon tegen waarin zij de kneepjes van het vak als interieur stylist onderwijst maar ook veel aandacht aan het runnen van je onderneming besteedt. Dat was precies wat ik nodig had, die focus op het ondernemen. Ik zei dan ook meteen mijn baan op en tijdens de opleiding heb ik alle stappen heel serieus genomen zodat, toen de opleiding op z’n einde liep, ik mijn eigen studio had opgezet.

 

Geraldine Gits - Studio Gigi

 

Wat vind je het leukste om te doen?

De eerste fase, het leren kennen van de opdrachtgever. En dan samen de sfeer, de mood bepalen voor het ontwerp. Materialen uitzoeken, de kleuren, de meubels. Vooral dat eerste ontwerp samen met de klant opzetten, daar geniet ik van, een concept neerzetten.

Heb je nog dromen voor de toekomst?

Die heb ik zeker, aan de ene kant zou ik me heel graag meer willen gaan richten op hospitality design. Een ontwerp voor een restaurant of hotel mag en kán altijd net iets uitgesprokener zijn dan een woonhuis. Dus wat ontwerp betreft lijkt me dat wel een enorm leuk en uitdagend werkgebied. En aan de andere kant droom ik van een eigen creatieve werkplek, een lekkere ruimte die me inspireert om veel mooie ontwerpen te kunnen maken voor mijn eigen opdrachtgevers.

 

Meet the Stylist - LYI stylist Geraldine

 

Wil je meer weten over Geraldine en haar werk? Neem contact op via haar persoonlijke pagina of neem een kijkje op haar website Studio Gigi.

Scroll naar top