6 tips voor de startende interieurstylist

Interieurstyling en -ontwerp is één van de leukste beroepen die er is! Althans dat vinden wij. De hele dag creatief bezig zijn met de mooiste interieurs. Heerlijk! Ben jij van plan ook jouw droombaan achterna te gaan en te starten als interieurstylist? Dan delen wij in samenwerking met Build Your Interior Business alvast 6 tips voor de startende interieurstylist.

tips voor de startende interieurstylist

6 tips voor de startende interieurstylist

Ontdek onze tips voor de beginnende interieurprofessional:

1. Doe kennis op over interieurstyling

Doe zoveel mogelijk kennis op! En dan bedoelen we niet door alleen maar te bladeren in tijdschriften en te kijken naar tv-programma’s. Verdiep je eens écht in de verschillende woonstijlen. Bezoek musea en laat je inspireren door kleur- en materiaalgebruik. Of bezoek toonaangevende design winkels, panden en beurzen. Maak zoveel mogelijk foto’s en voeg alles wat je hebt gezien samen door inspirerende moodboards te maken.

2. Verzamel materialen & stalen

Start met het verzamelen van verschillende materialen en stalen. Denk dan aan vloer- en kleurstalen, behangstoffen en stoffen van meubels. Deze kun je namelijk goed gebruiken bij de moodboards voor een opdrachtgever. Extra tip: kijk ook eens naar de natuur, zoals mooie stenen, schelpen en gedroogde bladeren en neem deze ook mee als inspiratie.

3. Lees (ondernemers)boeken

Lees boeken. Niet alleen over interieur(styling), maar ook over ondernemen, persoonlijke ontwikkeling en mindset. Want voor jezelf beginnen als interieurstylist houd veel meer in dan alleen mooie ontwerpen maken. Zo kun je al voor jezelf werken aan de juiste mindset en jouw manier van ondernemen.

4. Verzamel de juiste mensen om je heen

Ken je iemand die al gestart of een tijdje bezig is en die zijn of haar ervaringen met je wil delen? Dit kan namelijk superhandig zijn als je vragen hebt over ondernemen. Ga bijvoorbeeld ook aan de slag met een business mentor of mental coach en werk aan je sterke, maar vooral ook je zwakke punten. En zorg dat er mensen dichtbij je staan die je aanmoedigen en die voor je klaarstaan als jij dat nodig hebt. Zo sta je er nooit alleen voor!

5. Schreeuw het van de daken

Houd je plannen om voor jezelf te starten als interieurstylist niet voorjezelf, maar schreeuw het van de daken. Vertel iedereen wat je plannen zijn! Op die manier komen er vaak namelijk al hele mooie dingen op je pad. Misschien nog wel voordat jij écht begonnen bent. En dat is juist extra waardevol.

6. Kies jouw stijl

De laatste tip die we je alvast mee willen geven: durf te kiezen voor een stijl die bij jou past. Een stijl die jij mooi vindt en die jij graag voor jouw opdrachtgevers wil toepassen. Op die manier ga je namelijk ook juist die opdrachtgevers aantrekken en helpen, omdat zij geïnteresseerd zijn in jouw stijl. Dat maakt het werk zoveel leuker!

Een interieurstyling opleiding volgen

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind in het opstarten van je business in interieurstyling. We deelden ook al eens eerder tips over hoe je interieurstylist wordt. Maar soms is het net even fijner om meer te leren over interieurstyling én het starten van een eigen bedrijf. Dan is de PRO interieurstyling opleiding van Build Your Interior Business misschien iets voor jou! Deze interieur opleiding is speciaal bedoeld voor jou als je méér wilt dan alleen het inrichten van je eigen interieur en als jij er al jaren van droomt om van jouw interieurpassie je werk te maken. In een halfjaar leert Mignon van de Bunt jou alles over interieur, zoals woonstijlen, op schaal tekenen en verlichtingsplannen. Maar ze begeleidt je ook in het ondernemersproces en helpt jou je interieurstyling business succesvol te starten. Benieuwd of het iets voor je is? Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar top