Een kleurrijk retro interieur

De kenmerken van vroeger zie je steeds meer terugkomen in het interieur van nu. Vintage meubelen in een nieuw jasje. Onwijs leuk om oude meubelen te kunnen voorzien van een likje verf, maar niet iedereen heeft thuis een oud dressoir staan. Daarom laten we in dit blog zien hoe je met de mooiste meubelen en accessoires jouw interieur kan omtoveren tot een retro interieur.

Bloemenbehang Eijffinger met kleur

Retro kleuren & materialen

Met kleuren kun je binnen een retro interieur alle kanten op. Donker groen, geeltinten, terracotta of toch wat lichtere beige tinten. Je kunt helemaal losgaan met felle tinten en hippe printjes. Denk hierbij aan de Collectie POSY van Eijffinger. Binnen deze behang collectie vindt je mooie bloemenpatronen in felle kleurtjes, maar ook patronen in rustige tinten.

Een mooie houten vloer past perfect binnen de stijl van retro. Dit in combinatie met Portugese vloertegeltjes voor de in hal of in de keuken maken het geheel net wat speelser!

Meubelen voor een retro interieur

Het kiezen van meubels binnen een specifieke interieur stijl kan vaak lastig zijn. Waar moet je allemaal op letten? Kleuren, materialen en vormen. Binnen een retro interieur passen vele kleuren en materialen. Vaak wordt er gewerkt met ronde vormen, dunne pootjes, grafische designs en materialen zoals, donker hout, keramiek en webbing. Kijk bij het uitzoeken van je meubels en accessoires of één van deze kenmerken terugkomt in het object!

In ieder interieur horen meubels, zoals een eettafel met bijpassende eetkamerstoelen. Binnen een retro interieur zie je veel ronde eettafels. Ook banken met ronde vormen passen mooi binnen dit beeld. Dit bijzettafeltje past in combinatie met dit bijzettafeltje mooi in het geheel, maar vergeet ook het vloerkleed niet! Een vloerkleed zorgt voor éénheid binnen je interieur.

Daarnaast heb je nooit genoeg aan voldoende opbergruimte. Een opbergkast heeft niet alleen een functie, maar moet kwa uitstraling natuurlijk helemaal passen binnen jouw retro interieur.

Retro accessoires & verlichting

Met accessoires kun je helemaal los gaan, een mooie vaas met een bos bloemen, een mooi sierkussen voor op de bank en een retro tafelklokje. Zorg ervoor dat de kleuren van de accessoires mooi overeen komen met de kleuren in de basis en van het meubilair. Dit zorgt voor rust en een opgeruimd gevoel.

Ook de keuken kan wel wat leuke accessoires gebruiken, zoals een mooie theepot, hippe mokken en kleurrijke theedoeken. En deze mooie schaal kun je leuk aankleden op verschillende manieren, gebruik heb bijvoorbeeld als serveerschaal of als fruitschaal!

Verlichting is ook niet onbelangrijk. Een goed verlichtingsplan zorgt voor een fijne sfeer binnen een ruimte. Armaturen zijn echte eyecatchers binnen je interieur, binnen de retro stijl kun je echt fantastische armaturen vinden. Een mooie vloerlamp in een neutrale kleur, een hanglamp in een oud jasje en een tafellampje met organische vormen. En hoe leuk zijn deze hanglampjes voor boven een kookeiland of bar? Zorg voor een goede verdeling van armaturen, dit maakt je interieur spannend!

Wil je meer weten over het maken van een goed verlichtingsplan? Lees dan ons blog over “Hoe maak ik een goed lichtplan?”. Hierin gaan we nog verder in op het maken van een goed lichtplan!

 

Hopelijk hebben we jou voldoende geholpen met inspiratie en kun je nu zelf aan de slag met het creëren van jouw retro interieur! Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ons blog!

Scroll naar top