Binnenkijken bij een interieurontwerp in Utrecht

We willen we je graag kennis laten maken met de LYI Stylisten. We gaan daarom dit keer binnenkijken in Utrecht, waar LYI Stylist Patricia dit warme interieurontwerp uitvoerde. Ook maken we kennis met Patricia. Met haar bedrijf Boutique Harmonique verzorgt Patricia interieuradvies, – ontwerp en -styling.

Facts

Stijl: ik hou van interieurs waar iets extra’s gebeurd. Qua richting spreken een Eclectisch en Art Deco interieur mij het meeste aan, maar ik kan ook een neutraal Wabi-Sabi interieur enorm waarderen.
Favoriete kleur: alle tinten roze – van terracotta tot diepwijnrood
Favoriete design item: ik ben elke dag weer blij met de Pipistrello van Martinelli Luce. Ook de Gubi Multi-Lite hanglamp staat nog op mij verlanglijstje
Favoriete behang: zonder twijfel de Milk & Honey van Arte. Dit panaroma behang is gedrukt op een achtergrond met een perkamentstructuur en heeft daarom een heel mooi, luxe uitstraling. 

Binnenkijken in Utrecht

Vertel kort iets over jezelf

Ik ben Patricia en woon in Utrecht in een prachtig turn of the century huis uit 1900. De plafonds zijn meer dan 3 meter hoog en hebben nog de originele ornamenten. Ook de originele kozijnen zitten er nog in, wat het een heerlijk huis maakt om te wonen. 

Als interieurontwerper is het voor mij van essentieel belang om me volledig in te leven in de wensen van mijn klanten. Met een achtergrond als inkoper in de mode industrie weet ik hoe ik de behoeften en voorkeuren van mijn klanten kan begrijpen en omzetten tot het beste resultaat. Ik ga altijd dat extra stapje verder om ervoor te zorgen dat elk interieurontwerp uniek is en perfect aansluit bij de persoonlijkheid en levensstijl van mijn klanten.

Binnenkijken in Utrecht

Voor een leuk, jong stel in Utrecht mocht ik een interieurontwerp maken voor de make-over van hun woonkamer Het interieur heeft een upshine gekregen door Scandinavische eenvoud te combineren met een Boutique Chique touch. Met deze mix van woonstijlen is er een sfeer van verfijning en luxe gecreëerd.

Een Subtiele Mix van Trends

Het nieuwe interieur is een prachtige samensmelting van twee populaire trends: Scandinavisch en Hotel chique. De Scandinavische invloeden zijn te zien in de strakke lijnen, het gebruik van natuurlijke materialen en de nadruk op functionaliteit en minimalisme. Aan de andere kant voegt het hotel chique element een vleugje luxe en elegantie toe, met zachte stoffen en subtiele kleuraccenten.

Een Betoverende Kleurencombinatie

De lichte eikenhouten vloer vormt een prachtige basis voor het interieur, terwijl de keuken een serene sfeer uitstraalt met zijn zachte groene tinten, natuurstenen blad en prachtige travertin tegels. Maar het meest opvallende element is zonder twijfel het tropische behang in de eethoek, dat een levendig accent toevoegt aan de ruimte en een gevoel van speelse elegantie creëert. Ook de organisch gevormde bank van 4×6 Sofa is echt een eyecatcher. Doordat hier aan beide kanten modules zijn geplaatst ontstaat er een knusse zithoek en een gezellige plek om te zitten wanneer er gekookt wordt. 

Een Persoonlijk Verhaal

Achter elk mooi huis schuilt een verhaal, en dat geldt ook voor dit leuke stel. Na jarenlang zoeken naar hun droomhuis, besloten ze uiteindelijk om hun woonkamer volledig opnieuw in te richten. Ironisch genoeg kwam net toen ze hun interieur helemaal naar hun zin hadden, het langverwachte droomhuis op hun pad. Een bewijs dat het leven soms verrassende wendingen neemt, zelfs als je het het minst verwacht.

Binnenkijken in Utrecht

Ook op zoek naar een interieurontwerp?

Wat vond je van het binnenkijken in Utrecht? Wil jij ook een interieurontwerp of advies van Patricia of een van de andere Love Your Interior Stylisten, neem dan een kijkje op deze pagina over ons persoonlijk interieuradvies.

Fotografie> Love Your Interior/ Natalie van Maaren

Scroll naar top