Meet the Stylist – LYI interieurstylist Annemarie

Meet the Stylist – Annemarie de Jong | We laten je graag kennis maken met onze LYI interieurstylisten. Dit keer stellen we LYI interieurstylist Annemarie de Jong aan je voor. Met haar bedrijf Ant Studio verzorgt Annemarie interieurontwerp en realisatie in de regio Gelderland. We gaan een kijkje nemen bij haar thuis!

Meet the Stylist - Annemarie de Jong

Meet the Stylist – LYI stylist Annemarie

Stijl: Ik vind het heel leuk om op de hoogte te zijn van de trends die spelen op het moment, maar ik kies altijd voor tijdloos. Verder houd ik van warme interieurs, waarbij kleur is toegepast. Dit kan (afhankelijk van de wens van de klant natuurlijk) subtiel zijn door middel van bijvoorbeeld accessoires of groots middels een kleur op de wand. En ik probeer altijd iets eigens toevoegen aan een interieur, die oude stoel van oma bijvoorbeeld voor het persoonlijke tintje. Ook zorg ik er altijd voor dat strakke, rechte lijnen worden afgewisseld met ronde vormen. Een interieur moet namelijk ook iets spannends hebben…

Favoriete kleur: Om in huis toe te passen zeg ik groen. Ik kies vaak voor mosgroen. Ik houd van deze kleur en het brengt meteen een beetje de natuur in huis. Ik kies ook altijd een paar planten uit voor de betreffende ruimte! En daarnaast beige. Ik zal (bijna) nooit witte muren adviseren!

Favoriete design item: De F506 fauteuil van Artifort. Deze is heel toegankelijk en past in heel veel interieurs.

Favoriete behang: Ik houd van veel verschillende soorten behang. Maar bovenaan staan toch wel het behang waar structuur in zit. Bijvoorbeeld d.m.v. grasvezel. Ook behang met een toffe print kan ik heel erg waarderen. Hoe dan ook houd ik van behang. Het kleedt de muur meteen zo mooi aan!

Favoriete plek in huis: Onze bank bij het raam. Hier vandaan heb ik een prachtig uitzicht over onze groene woonomgeving.

 

Meet the Stylist - Annemarie de Jong

 

Vertel kort iets over jezelf

Mijn naam is Annemarie en ik ben opgegroeid in Zeeland. Maar inmiddels woon ik alweer 20 jaar in groene en waterrijke Harderwijk. Samen met mijn man en ons dochtertje Noor van 1,5 jaar. We wonen in een heerlijk licht en ruim appartement met hoge plafonds en sfeervolle elementen, maar sinds de komst van onze dochter is het verlangen ontstaan om iets opbergruimte te hebben en vooral een plekje buiten. Hoewel we dus erg van ons appartement houden, zijn we om ons heen aan het kijken!

Meet the Stylist - Annemarie de Jong

Wat doe je precies voor werk en hoe ben je gestart?

Ik ben interieur stylist en werk vanuit mijn eigen bedrijf Ant Studio. Ik heb vroeger de PABO gedaan en heb altijd in het basis onderwijs gewerkt. Daarnaast heb ik altijd naar een uitlaatklep voor mijn creativiteit gezocht. Zo heb ik een eigen kaartenlijn gehad en een kinderboek gemaakt. Toen ik besloot om onze bruiloft zelf te gaan organiseren met alles er op en eraan kwam ik erachter dat ik hier toch wel graag meer tijd aan zou willen besteden: styling, sfeer geven aan ruimtes, een bepaalde warmte overbrengen aan mensen. Ik besloot om deze wens serieus aan te pakken en een opleiding te gaan doen. Na een zoektocht via google kwam ik bij de PRO opleiding van Mignon uit. Deze sprak meteen aan omdat je meer onderlegd wordt in datgene wat je van nature al kan. Een dikke plus was het feit dat je meteen wordt meegenomen in het opzetten van je eigen bedrijf. Ik wilde immers ook echt met een eigen bedrijf eindigen! En dat heb ik waargemaakt! Al tijdens de opleiding startte ik Studio Ant, mijn eigen styling en ontwerp studio. En ik had zelfs meteen al serieuze opdrachten!

Wat vind je het leukste om te doen?

Het allerleukste om doen vind ik het het leukste om materialen en kleuren bij elkaar te zoeken. Een moodboard tot leven te brengen zeg maar.

Heb je nog dromen voor de toekomst?

Als ik echt mag dromen, lijkt het mij geweldig om een eigen lijn te ontwikkelen van accessoires en klein meubilair. Daarnaast is het mijn ambitie om mijn andere passie, het onderwijs, te betrekken in de ontwerpstudio. Dat ik bijvoorbeeld scholen of andere educatieve ruimtes mag gaan inrichten.

 

Meet the Stylist - Annemarie de Jong

Meet the Stylist – Annemarie de Jong

Wil je meer weten over Annemarie en haar werk? Neem contact op via haar persoonlijke pagina of neem een kijkje op haar website Ant Studio.

Scroll naar top