Binnenkijken in het huis van Nico Tijsen, auteur van “Styling Tips & Tricks van Nicolicious”

Binnenkijken in het interieur van Nico Tijsen | Bij Love Your Interior nemen we je graag mee op een inspirerende reis door de wereld van interieurontwerp en styling. Vandaag werpen we een exclusieve blik in het huis van Nico Tijsen, ook bekend als Nicolicious. Hij is de creatieve geest achter Rivièra Maison en de auteur van het boek “Styling Tips & Tricks van Nicolicious”.

Nico Tijsen is een icoon in de wereld van interieurstyling, met meer dan dertig jaar ervaring bij Rivièra Maison. Zijn ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen, met een nadruk op stijlvolle en sfeervolle ruimtes die altijd een persoonlijke touch hebben. In zijn boek nodigt Nico lezers uit om zijn wereld van overvloedige details en unieke stijlregels te ontdekken, waarbij zijn motto “meer is zeker meer!” centraal staat.

 

De slaapkamer: een rustgevende cocon

Nico’s huis weerspiegelt zijn visie op interieur: het is een plek van rust en balans. Wanneer hem gevraagd wordt welke ruimte hij het meest koestert, hoeft hij niet lang na te denken. “Het meest trots ben ik op mijn slaapkamer,” vertelt Nico. Hoewel de kamer klein en compact is, beschouwt hij deze als een van de belangrijkste ruimtes in het huis.

“Slaapkamers zijn heel belangrijk omdat je zoveel uren in je slaapkamer doorbrengt. Ik zie het als een tweede living room,” legt Nico uit. Zijn slaapkamer is zijn toevluchtsoord, een plek waar hij zich kan terugtrekken en ontspannen. “Ik trek me graag terug in deze mini cocon, een soort bonbondoosje noem ik het altijd.” Deze intieme ruimte biedt hem de rust die hij nodig heeft na een drukke werkdag.

Nico’s slaapkamer is een perfect voorbeeld van zijn handschrift als interieurontwerper: een harmonieuze mix van comfort, stijl en functionaliteit. Hij maakt gebruik van natuurlijke materialen en kleuren om een serene sfeer te creëren, die een gevoel van veiligheid en geborgenheid uitstraalt. Dit is wat hem drijft om van elk interieur een unieke, persoonlijke ervaring te maken.

Het handschrift van Nico Tijsen

Wat Nico’s stijl zo herkenbaar maakt, is zijn onmiskenbare handschrift in elk project dat hij aanraakt. “Mijn handschrift is voor velen wel herkenbaar,” zegt hij. Nico heeft een sterke voorkeur voor natuurlijke materialen, iets wat door het hele huis te zien is. “Ik vind het heel belangrijk om groen in huis te hebben, bloemen, verse materialen maar ook mooie natuurlijke stoffen, bijvoorbeeld linnen waar ik graag mee werk,” deelt hij.

Deze liefde voor natuur komt tot uiting in zijn keuze voor authentieke, ambachtelijke elementen. “Natuurlijke materialen, mooi houtwerk, ik hou echt van ambacht, dat vind ik altijd heel mooi om te zien,” vertelt hij. Dit gevoel voor ambacht en respect voor natuurlijke elementen zie je terug in zijn huis, waar elk detail zorgvuldig is overwogen om een serene, rustgevende sfeer te creëren.

Nico’s huis is, zoals hij het zelf omschrijft, “een deken van rust.” Dit is een bewuste keuze vanwege zijn drukke leven. “Mijn eigen huis is relatief rustig omdat ik een hele drukke baan heb, heel veel weg ben, veel prikkels krijg. Daarom wil ik dat mijn eigen huis altijd een deken van rust is.” Deze benadering is bijzonder zichtbaar in zijn slaapkamer, een ruimte die hij beschrijft als “een rustgevende deken waar je heerlijk kan vertoeven.”

Inspiratie en tips van de meester

In zijn boek “Styling Tips & Tricks van Nicolicious” deelt Nico een schat aan inspiratie en praktische adviezen. Of je nu een ervaren interieurontwerper bent of gewoon op zoek bent naar manieren om je eigen huis te verbeteren, het boek biedt waardevolle inzichten die je kunt toepassen in je eigen interieur. Nico’s filosofie draait om het vinden van een balans tussen het grotere geheel en de liefde voor details. Hij benadrukt het belang van een samenhangende visie, terwijl je ook oog hebt voor de kleine, persoonlijke accenten die een ruimte echt eigen maken.

Benieuwd hoe Nico zijn visie vormgeeft? In de Love Your Interior YouTube-video, opgenomen in zijn eigen huis, deelt Nico zijn inspiratiebronnen, zijn motivatie achter het schrijven van het boek, en enkele van zijn favoriete projecten.

Wil je meer tips en tricks voor jouw interieur? Het prachtige boek “Styling Tips & Tricks van Nicolicious” is een must-have voor elke interieurliefhebber. Ontdek het boek hier, en laat je inspireren door de meester van interieurstyling!

Nico Tijsen interieur

Scroll naar top