Make-over babykamer Janneck & Jose: deel 1

Onze eerste aflevering van Love Your Interior TV staat online! Op ons YouTube kanaal nemen we je regelmatig mee in de wereld van Inspiratie, Make-overs en Binnenkijkers. In deze eerste aflevering gaan we aan de slag met het creëren van een babykamer voor Janeck en Jose. 

En niet zomaar een babykamer, het is de allereerste babykamer voor Janeck en Jose, zij verwachten hun eerste kindje, een meisje, in januari. En wij mochten voor hen een leuk ontwerp maken voor de babykamer. 

We begonnen met het maken van een interieurplan. Dit is de basis voor elke mooie ruimte. Maar hoe kom je nou tot een goed interieurplan? We laten je het in 5 stappen zien.

love your interior tv

Stap 1: Stijl & Sfeer

Stap een in het maken van een goed interieurplan is om te bepalen welke sfeer je terug wilt laten komen in de ruimte waar jij je ontwerp voor wilt maken. Start met het verzamelen van afbeeldingen die je mooi vindt voor de ruimte en waar je hart een sprongetje van maakt. Hiervoor kan je Pinterest gebruiken, dit is een hele handige website die je kan gebruiken voor het opdoen van inspiratie en ideeën voor je huis. Verzamel hier afbeeldingen van kleuren, sferen en materialen die jij mooi vindt. Maar ook mooie interieurs die je tegenkomt kan je hierin meenemen.

Stap 2: Moodboard

Zodra je goed in beeld hebt welke sfeer, kleuren en materialen je terug wilt laten komen kan je een Moodboard gaan maken. Dit is een selectie van afbeeldingen die goed weergeven welke sfeer jij voor ogen hebt en waar je heel blij van wordt.

Stap 3: Materialen- en Kleurenplan

Wanneer je je Moodboard hebt gemaakt ga je verder met het bepalen van je materialen en kleuren. Heel handig hierbij is om te werken met stalen, zowel in materiaal als kleur. Deze kan je tegenwoordig bij veel bedrijven opvragen. Wij hebben voor de babykamer van Janneck en Jose bijvoorbeeld gewerkt met verfstalen van LAB Paint. Hier kan je ook hele mooie grote kleurstalen opvragen, zodat je ook goed ziet wat de lichtinval bij jou thuis met een kleur doet. Hang deze stalen aan de wand die je wilt gaan schilderen. Zo zie je in 24 uur tijd wat het licht in jouw ruimte met de kleur doet. 

Stap 4: Indeling

Wanneer je weet met welke sfeer je aan de slag gaat en welke kleuren en materialen je hierbij gaat gebruiken is het tijd om na te denken over de plaatsing van de meubels, oftewel de indeling van je ruimte. We hebben hiervoor hele handige 2D schaalmodellen voor je gemaakt, deze kan je hier downloaden. Hier kan je jouw plattegrond op tekenen en vervolgens bekijken welke indeling voor jouw ruimte het beste werkt.  

hoe teken ik op schaal

Stap 5: Shoppen! 

Wanneer je alles hebt ingetekend op je plattegrond kan je gaan shoppen! Ga op zoek naar leuke meubels, verlichting en accessoires die binnen jouw plan passen. Hou altijd je Moodboard goed bij de hand zodat je bij alles wat je tegenkomt even een dubbel check kunt doen of het ook daadwerkelijk binnen de beoogde sfeer en richting past. En als je je plattegrond erbij pakt, weet je precies waar je alles neer moet zetten. Makkelijk toch? 

Love Your Interior TV

Wil je weten welke sfeer wij hebben gebruikt voor de Make-over van de babykamer van Janneck & Jose? Kijk dan snel de eerste aflevering op Love Your Interior TV! 

Scroll naar top